Gušti su gušti

NASTAVITI TRADICIJU - Antonio Repić (M. ANGELINI)
NASTAVITI TRADICIJU - Antonio Repić (M. ANGELINI)

U nedjelju, s početkom u 15 sati, po 14. će put na Poljudu u lov na prvenstvene bodove krenuti nogometaši Hajduka i Istre 1961. "Zeleno-žutima" je splitski stadion jedna od najomiljenijih destinacija u Hrvatskoj i na njemu su često znali šokirati "majstore s mora". Preciznije, u četiri su se navrata u Pulu vratili s punim plijenom, isto toliko puta upisali su remi, a pet su puta slavili igrači Hajduka. Gol razlika iznosi 21:13 u korist Splićana, a za tih "plus osam" ponajviše je zaslužno onih 6:1 koje je Hajduk upisao na otvaranju sezone 2010/2011.

U dosad jedinom odmjeravanju snaga ove sezone, u trećem kolu na "Drosini", Puljani su pobjedom 4:1 još jednom potvrdili da im Splićani "leže". Do današnjeg dana ostao je to jedini poraz Hajduka u ovoj sezoni, a Lovre Kalinić je u preostalih deset kola ukupno četiri puta vadio loptu iz svoje mreže, koliko je tog 26. srpnja napravio u 90 minuta. Sve to ukazuje da nogometaši Hajduka ovu utakmicu dočekuju željni da naplate mnoge dugove, a da "zeleno-žute" očekuje sve, samo ne lagan posao, može potvrditi i činjenica da "bili" već šest kola nisu primili pogodak te na ljestvici zauzimaju drugu poziciju, tri koraka iza lidera Dinama.

- Nogometaši Hajduka su uvijek motivirani kad igraju na Poljudu pred svojim navijačima, a u nedjelju će imati i dodatni motiv, da nam uzvrate na uvjerljivom porazu kojeg smo im nanijeli na "Drosini" - nije dvojio Antonio Repić, strijelac drugog pogotka na pulskoj utakmici. - Stvarno igraju odlično u zadnje vrijeme i neće nam biti lako, ali i mi smo protiv Lokomotive potvrdili da imamo karakter. Zasad ga u ovoj sezoni pokazujemo samo u Puli gdje smo ostvarili sve tri pobjede, ali i u gostima smo uspjeli uzeti poneki bod te ćemo pokušati tako nastaviti i u Splitu. Istra 1961 ima dobru tradiciju na Poljudu i nastojat ćemo je u nedjelju sačuvati te pritom napraviti sve što je u našoj moći da Kalinića natjeramo da opet izvadi loptu iz svoje mreže. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter