Gustafi snimili spot, stiže i album

Gustafi u spotu "Kanibalkanska"
Gustafi u spotu "Kanibalkanska"

Gustafi su proteklog vikenda u suradnji sa svojim starim prijateljem i suradnikom, redateljem Radislavom Jovanovim Gonzom snimili video uradak za naslovni singl novog, 11. albuma "Kanibalkanska". Spot su snimali u pećinama Istre, na kanfanarskom lokalitetu Kaštelir na kojem su se nekad Kanfanarci opskrbljivali vodom. Uvijek u prepoznatljivom veselom, zabavnom ozračju Gustafi će jesti jedan dugoga do istrebljenja vraćajući se nakratko kanibalizmu, prahistorijskom balkanstvu i pra-skau.

- Treba jesti, piti, veseliti se radu svome i činiti dobro za života svoga, jer se inače vraćamo u pećine i kanibalizmu, objašnjavaju Gustafi poantu spota koji će se moći premijerno pogledati ovaj tjedan na portalu Jutarnji.hr na kojem je nedavno predstavljen singl "Kanibalkanska" uz još jedan singl "Pere Latin". Nakon toga spot će se vidjeti i na ostalim domaćim televizijama. Također na portalu Jutarnji.hr u subotu će se moći čuti nastavak predstavljanja albuma "Kanibalkanska" kroz nove singlice "Jeno jutro" i "Funerali".

Tako će Gustafi ovim web stranicama predstaviti album, dio po dio, po sistemu da će svaki put objaviti virtualnu A i B stranu pojedine singlice. Kompletan album bi trebao biti objavljen kao CD oko Božića, a na njemu će biti 12 ili 13 pjesama. Bit će to nastavak albuma "Chupacabra" iz 2009. pa će na novom albumu biti veselijih tekstova i pjesama, no ima ovdje i malo težeg, alternativnijeg zvuka.

Za pjesmu "Funerali" Gustafi su još jučer počeli snimati spot pod redateljskom palicom Austrijanke Ire Tomić. Ona je inače "naše gore list", a sa svojom bečkom ekipom pokušati će vizualizirati "Funerale". To je i prvi put da Gustafi za snimanje spota ne surađuju s Gonzom ili Mauricijom Ferlinom. (M. RADIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter