Gustafi snimili "Privremenu božicnu pjesmu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što smo najavljivali, Gustafi su snimili božicnu pjesmu, prvu u 30 godina postojanja. "Privremena božicna pjesma" snimljena je u studiju u Maružinima, a miksana u studiju Radio Pule kod Alda Spade Ptice. Snimatelj je Vlado Ikac, a oko producentskog dijela pobrinuli su se Edi Cukeric i Edi Maružin.

Pjesmu ce se ovih dana moci cuti na radiopostajama diljem Hrvatske te na stranicama Gustafa, You Tubeu, MySpaceu, Facebooku, a izvest ce je i za rodendanski koncert u Puli, na Forumu za Božic. Možda se rodi i nekakav niskobudžetni videospot koji bi clanovi benda sami snimali i montirali. Edi Maružin objasnio je kako to da u 30 godina nisu snimili božicnu pjesmu.

- Ne podnosimo patetiku i tužaljke, lažno veselje i programiranu božicnu radost. To patvoreno blagdansko ozracje. Stoga nismo željeli sudjelovati u tome. No, ove godine nešto se promijenilo, prica voda Gustafa.

Naime, buduci da rade i na novom albumu, u tom procesu stvaranja medu pjesmama koje i dalje izlaze jedna za drugom uocili su jednu koja je optimisticna, vedra, freneticnog ritma, koja prihvaca svijet kakav je i tvrdi da nam uopce nije toliko loše koliko se prica. Shvatili su da je to ono što nam u ova napeta vremena treba:

"Danonocno nas bombardiraju pricama o recesiji, svjetskim krizama, poplavama, eksplozijama, rudarima, ratu izmedu Južne i Sjeverne Koreje, mrtvima u Meksiku itd., a zaboravljamo na svoje bliže, na obitelj, na same sebe", kaže Maružin i dodaje da ne možemo ništa uciniti za Koreju ako sami živimo u blatu, a ova pjesma govori o tome i zato je smatraju pravom božicnom pjesmom, koja ne mora nužno biti zacinjena snijegom, puricom, vijencima i hinjenim pjevom.

Pjesma u nazivu ima pridjev privremena jer nije napravljena samo za Božic, vec za svako doba, za svaki dan i svaki ugodaj, nece pasti u zapecak do sljedecih božicnih blagdana.

"Sutra ce biti uskršnja, ljetna, svakodnevna. Želimo doprinijeti stvarnom raspoloženju, pravom i iskrenom veselju, božicnom plesu bez patetike", još jednom napominje Maružin.

Izlazak novog albuma Gustafa se predvida u drugoj polovici iduce godine, a vec pocetkom 2011. trebao bi biti objavljen dugoocekivani live DVD i CD snimljen u zagrebackoj Tvornici. Tom ce se izdanju pridodati i live snimak božicnog koncerta na pulskom Forumu koji ce biti sniman audio i video.


Podijeli: Facebook Twiter