Gustafi se vrte na 33 okretaja

Gustafi predstavljaju sutrašnji koncert (D. MEMEDOVIĆ)
Gustafi predstavljaju sutrašnji koncert (D. MEMEDOVIĆ)

Ususret sutrašnjem koncertu Gustafa u Istarskom narodnom kazalištu najavljenom za 20.30 sati, dio popularnog benda zajedno s organizatorom Danielom Sponzom održao je konferenciju za novinare u pulskoj galeriji Cvajner. Sponza je napomenuo da se koncerti u INK-u povodom Dana grada održavaju od 2010. godine te da su tom prilikom već nastupili Anelidi, Nola i Bruno Krajcar.

- Gustafi slave 33 godina postojanja pa se zato i njihov koncert u INK-u zove "Long play - 33". Vjerujem da će Edi Maružin i ekipa prirediti pravi spektakl, a valja napomenuti i da je ovaj koncert poklon Grada Pule svojim građanima i njihovim gostima. Ulaz je besplatan, a ulaznice i pozivnice moguće je podići na blagajni Istarskog narodnog kazališta, kazao je Sponza.

Maružin je istaknuo da je ovaj poklon-koncert za njih pravo zadovoljstvo te da se nadaju da će uspjeti zadovoljiti apetite publike.

- Sada smo u pravim Isusovim godinama pa se nadamo da nas ne razapnu jer bismo htjeli svirati još dugo. Te su godine, iako su meni nezaboravne, zapravo jako brzo prošle i nadam se da smo kroz sve to vrijeme uspjeli i napraviti nešto dobro. Koncert će sukladno s prostorom koji nas je ugostio biti specifičan i svečan - pravi mali kulturno-umjetnički program, kazao je Maružin.

On je dodao da će koncert započeti s jednim akustičnim dijelom, te da će drugi čin biti posvećen starijim i sada bivšim članovima benda - od Tatiane Giorgi preko Dina Dragosavca sve do Alena Peruška, ali i mnogih dugih jer je kroz Gustafe u ove 33 godine prošlo čak 62 glazbenika.

- Iako neki od njih nisu s nama svirali veliki broj godina oni su pokazali entuzijazam i spremnost da nam se priključe, a što se posebnih gostiju tiče to će biti legenda usne harmonike Tomislav Goluban koji će prvo svirati sam i kome ćemo se kasnije priključiti svi mi. Za kraj smo pripremili tradicionalnu štalu u kojoj ćemo predstaviti i naše dvije nove pjevačice - Anu Antolović i Saru Queiroz Popović, pa ako nas uhvati delirij onda ćemo demolirati kazalište i pojesti naše pjevačice, našalio se Maružin.

Sponza se na kraju konferencije za novinare zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji ovog događaja te je još jednom napomenuo da je koncert besplatan i pozvao sve zainteresirane da preuzmu svoje ulaznice na blagajni INK-a. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter