Gustafi rasplesali Pogon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako ih neki možda ne uoče isprve, slabije posjećeni koncerti imaju mnoge prednosti, primjerice intimniju atmosferu i "veći" plesni podij na kojem ima više mjesta za ples i uživanje. Sve prednosti slabije posjećenih svirki bile su očite u subotu u riječkom Pogonu kulture na koncertu legendarnih Gustafa koji su pred stotinjak vjernih riječkih obožavatelja izveli kulturno-umjetnički program u kojem su predstavili pjesme s novog albuma "Maneštra", a potom su, onako kako to oni najbolje znaju, zakuhali pravu štalu tijekom koje su prisutne podsjetili na brojne uspješnice iz svoje tridesetpetogodišnje karijere.

Istarsku glazbenu večer u klubu na Sušaku otvorila je pulska boogie punk rock grupa Saša 21 predvođena Saletom Verudom, gitaristom kultnog benda KUD Idijoti. Osebujna trojka publici je predstavila materijal sa svojeg prvog albuma, štoviše ploče neobičnog imena "VD-i1", pjesme "Podmetnimo se", "Vesna 2", "Demo, demo", "Svemir mora znati" i druge, a na repertoaru su im se našle i neke nove pjesme.

Dan nakon koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture pred riječku su publiku potom stali popularni Gustafi. Edi Maružin i njegov mnogočlani glazbeni kolektiv prvi su dio nastupa posvetili novom albumu i prisutnima predstavili pjesme kao što su "Za ljubav se ne moli", "Hiti se na mene", "THC balun (Cumbia Istriana)", "San Pierino", "(Noć kada) Pula je krepala", "Ni vlaka za Divaču" i druge. Iako je tijekom prvih pola sata nastupa atmosfera u Pogonu kulture bila dosta suzdržana, sve se popravilo kada su u repertoar uključili stare, svima dobro poznate uspješnice kao što su "Kadi su ta vrata", "Ja nisan stija mala", "Jesen", "Znan da je zima", "Homo za Žminj", "Vrhi Ćićarije" i brojne druge. S obzirom na to da iza sebe imaju jedanaest studijskih albuma, pjesme kojima su raspjevali i rasplesali riječku publiku gotovo je nemoguće pobrojiti. Sve u svemu, bila je to odlična koncertna večer. Publike možda nije bilo previše, ali zato odličnog provoda i još bolje atmosfere nije nedostajalo. (Ivana KOCIJAN)


Podijeli: Facebook Twiter