Gustafi predstavili "Jeno jutro" i "Funerale"

Gustafi (Arhiva/snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Gustafi (Arhiva/snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Gustafi su proteklog vikenda predstavili još dvije pjesme s nadolazećeg albuma "Kanibalkanska" na portalu Jutarnji.hr gdje se mogu čuti "Jeno jutro" i "Funerali".

"Jeno jutro" je obična ljubavna pjesma koja pjeva o tuzi jutra, osjećaju kada se probudite, a nje više nema i znate da se neće više nikad vratiti no svijet ide dalje zajedno s tom gomilom tuge. "Vjerujem da će se puno ljudi pronaći u njoj. Glazbeno i ona ima dosta utjecaja cumbie, reggae, klasične balade, nekakav fussion, gustafovska maneštra. Siguran sam da će se rado slušati, posebno ujutro", u šali kaže Edi Maružin.

"Funerale" Maružin opisuje kao jedno od remek-djela s novog albuma. Radi se o pjesmi koja govori o sprovodima na drugačiji način, ne kao nekakvoj tuzi, već ohrabrenju za daljnji život te je napisana iz vlastitog iskustva.

Gustafi su u suradnji sa starim prijateljem i suradnikom, redateljem Radislavom Jovanovim Gonzom snimili video uradak za naslovni singl "Kanibalkanska". Spot za "Funerali" režirali su Ira Tomić i suradnici Sebastian Lager i Florian Raidt. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter