Gustafi predstavili album "Kanibalkanska"

Edi Maružin predstavlja novi spot "Kanibalkanska" kako se zove i deveti album Gustafa (A. KANCELAR)
Edi Maružin predstavlja novi spot "Kanibalkanska" kako se zove i deveti album Gustafa (A. KANCELAR)

Edi Maružin i Barbara Munjas uz vodstvo Tashesu u sklopu Glazbenih susreta srijedom koje priređuje Hrvatska glazbena unija istarske županije, proveli publiku u Multimedijalnom centru Luka kroz svih 13 pjesama s novog, još neobjavljenog albuma Gustafa "Kanibalkanska", uključujući i nekoliko friških spotova.

"Kanibalkanska" je deveti regularni studijski album grupe od ukupno 11. Album bi trebao izaći 20. prosinca, a ono što smo preksinoć čuli bile su pjesme koje je Maružin prekjučer masterirao, poredane abecednim redom, dakle najvjerojatnije ne onim kojim će biti poslagane na CD-u.

Prvi put na ovom albumu nije producent samo Edi Cukerić već su se tog posla prihvatili i Maružin, Munjas te Marko Kalčić, a prvi put imamo i jednu pjesmu u kojoj Maružin ne pjeva glavni vokal i to je "Nimaj strah" na kojoj je glavni glas Barbarin. Nešto od pjesama već smo čuli uživo na koncertima Gustafa, a uostalom "Privremena božićna pjesma" prije godinu dana se već pojavila kao singl i kako reče Maružin, zbog teme koja baš i nije božićna, brzo je maknuta s radio valova.

Po onom što smo čuli možemo mirne duše zaključiti da se radi o albumu koji će zavoljeti tvrdokorni fanovi Gustafa jer Gustafi su opet rasplesani, razigrani, energični iako imaju i laganijih pjesama. "Proljeće" nas je u prvim taktovima podsjetilo na "Brkicu", ali to je samo prvobitni i krivi dojam. Naslovna pjesma, a i spot za nju koji je režirao Radislav Jovanov Gonzo, pokazuju da su spremni za akciju.

- Inače sviramo psiho disko, a u zadnje vrijeme smo se malo bacili i na tarantela groove, objasnio je, pomalo u šali, Maružin najavljujući "Kad ne znan". Od favorita s albuma istaknuo je "Pere Latin" koji je bio i nesuđeni prvi singl. Na albumu se nalazi i jedna obrada i to poznate pjesme "I don't wanna grow up" koja je ovdje postala "Gadna kuja". "Ma san svinja" pak, prema Maružinovim riječima, opisuje niske strasti koje se javljaju u pojedincu. Abecednim redom zadnja pjesma koju smo čuli prije nego smo pogledali još neke spotove je "Uspavanka", ali "uspavanka" koja će vas sigurno razbuditi.

Od spotova smo vidjeli još onaj za "Funerale" koji je režirala Ira Tomić uz pomoć Sebastiana Lagera i Floriana Raidta te "Gadna kuja" snimljena iPhoneom, no planiraju za svaku pjesmu s albuma napraviti po jedan spot, makar neki niskobudžetni da se vrti na YouTubeu. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter