Gustafi pobijedili na festivalu u Pijemontu

Gustafi (N. LAZAREVIĆ)
Gustafi (N. LAZAREVIĆ)

Prošli je vikend u mjestu Montá, u sklopu Festivala od tartufa u Albi u talijanskoj regiji Pijemont, koji traje od 8. listopada do 27. studenog, održan Drugi Festival Internazionale della Canzone al Tartufo. Na festivalu su nastupili i Gustafi sa svojom pjesmom posvećenoj tartufu "Oj tartufi i Livade" te osvojili prvu nagradu Sapin d'or.

Stručni žiri, kojem je predsjedavao legendarni Maestro Peppe Vessicchio, a član je bio i poznati voditelj RAI-a Bruno Gambarotta, odlučio je da je pjesma "Oj tartufi i Livade" najbolja u glazbenom smislu, ali i da najbolje poezijom prezentira i popularizira tartuf. Iako su bili u posjedu samo formalnog prijevoda, gdje je dakle izostala i ona poetska forma, žiri se nije dvoumio da pjesmu Gustafa proglase najboljom i time Gustafe unaprijed rezerviraju i za slijedeću godinu.

- Moramo naglasiti da smo veliku podršku imali i u publici, što se posebno vidjelo i u nastupu u show programu koji se odvijao za vrijeme odlučivanja žirija o pobjedniku. Također, treba istaknuti veliku ulogu koju je u prezentiranju istarskog tartufa, ali i istarske muzike, odigrao i načelnik Oprtlja Aleksandar Krt, rekli su članovi benda, koji su već nastupali u Pijemontu dva puta, u Moncalieri u predgrađu Torina i Carmagnoli, a kažu da im to sigurno nije ni zadnji. (Priredio M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter