Gustafi osvajaju Italiju i Francusku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred Gustafima je dugo i vruce ljeto… Iako, sa svojim su turbo aktivnostima, kao i uvijek u ovo doba, startali još pocetkom lipnja raspaljivanjem splitske publike, a potom isto ponovili na trsatskoj gradini u Rijeci. No, našli su vremena i za snimanje i obradu pjesme "Il primo bicchiere di vino" Sergia Endriga za kompilacijski album posvecen ovom poznatom Puležanu koji bi uskoro trebao biti zgotovljen u produkciji Edija Cukerica.

Upravo ovih dana krecu na mini turneju po Sardiniji, Italiji i Francuskoj, koju imaju u planu i videodokumentirati, što bi zapravo bio dodatak njihovom dugo ocekivanom live DVD-u i CD-u. I ovo je njihovo inozemno gostovanje plod dobre suradnje koju njeguju s organizatorima festivala Sete Sois Sete Luas od 2004. godine kada su u Portugalu nastupali za vrijeme europskog prvenstva u nogometu. Upravo su na njihov poziv Gustafi lani otputovali u Brazil te s tri održana koncerta u tri grada oduševili i organizatore i publiku.

- Nastojimo si otvoriti neke nove prostore, da se predstavimo i malo šire. U dosadašnjem 30-godišnjem radu u kojem smo stvarno puno prošli, proputovali i predstavili se, imamo samo pozitivna iskustva. Naš repertoar, iako ljudima u inozemstvu manje poznat, zaista je odlicno prihvacen. U Istri sada godišnje ostvarujemo 15-ak nastupa, što je prilicno malo, pa se orijentiramo na druge gradove te inozemstvo. No, angažman je velik, svirke ima, od gaža do festivala, a novo putovanje u inozemstvo planiramo vec na jesen, kad bismo u Münchenu trebali održati dva koncerta. Uglavnom, radi se, kaže Edi Maružin, frontman ovog deseteroclanog istarskog benda.

Zasigurno, svojom energicnom svirkom nece ostaviti ravnodušne Talijane i Francuze, jer ce se na repertoaru naci pjesme sa zadnjeg albuma "Chupacabra" poput »Sanjati cemo žuto« , »Pleši debela«, »Dvi zvizde«, »Krava« i »Mirko i Slavko« kao i "vjecite dizalice" »Kega si sanjala«, »Katarina«, »Kurijera« i »Gremo u Meksiko«…

Inozemna mini turneja bit ce zapravo svojevrsna uvertira, buduci da ovaj legendarni bend tijekom ljeta ocekuje 30-ak koncerata, uzduž i poprijeko Hrvatske.


Podijeli: Facebook Twiter