Gustafi bez štale u Arubi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Ca je skupo pice u Arubi ili ste malo lošijeg raspoloženja, pitao je pocetku koncerta Gustafa u Arubi Edi Maružin. Iako su poznati po štali, feštama i svim ostalim nazivima vezanima za zabavu koja ukljucuje ples, pjevanje i uživanje, Gustafi su u petak navecer u Arubi naišli na prilicno mlaku reakciju publike.

Povod njihovog gostovanja bio je pedeseti rodendan Košarkaškog kluba Stoja, ciji se novi logotip prikazivao u pozadini. I Gustafi su imali razloga za slavlje jer ce ovih dana proslaviti 31. rodendan, no bez posebnog koncerta u Puli ili ostatku Istre kao što su obicavali prošlih godina.

- Ca ste krepani?, upitao je u jednom trenutku vec pomalo rezignirani Maružin. Povremeno bi okupljene pokušao animirati, no duže od desetak sekundi, najviše pola minute, bend i publika nisu se uspjeli držati na istoj valnoj dužini. Iako je dio publike plesao, nakon pjesama uzvratili bi tek jedva cujnim aplauzima.

Bend je bio dobar, držao se repertoara u kojem je miješaju novije stvari s „Chupacabre" i neke s još neobjavljenog albuma, uz neke stare hitove, ali ne sve. Namjerno i dalje ne žele pošto-poto ici niz dlaku publici i možda je to onima koji su došli nedostajalo.

„Kako se osjecate, biste li bili tu ili da idemo kuci?", pokušao ih je Maružin malo isprovocirati, no iz kuta kluba mala ekipa zapjevala je „Brkicu". To mu je bio odgovor koji vjerojatno nije cuo. „Brkica" je na koncu spojena sa „Žminjkom" i to u svega nekoliko stihova u kombinaciji nazvanoj „Žmrkica", što je publiku nakratko podiglo.

Publika se zato jako dobro zabavljala u 35-minutnoj pauzi, za koje je DJ puštao radijske plesne hitove. Situacija se nije puno promijenila ni u drugom dijelu koncerta, nakon pauze, no cini se da su se glazbenici do tada vec bili pomirili sa situacijom te su iskoristili priliku da zasviraju još neke manje poznate stvari i sami uživaju, kada publika nece. (M. RADIC; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter