Gust promet u Istri, ušle 84 tisuce putnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrlo je gust promet u Istri, na Istarskom ipsilonu u smjeru vecih turistickih odredišta, kao i duž jadranske obale, no vozi se bez zastoja, izvijestio je Hrvatski autoklub. Na rijeckoj obilaznici, kod cvora Sveti Kuzam, vozila se sporo spuštaju prema moru i cekaju za ukljucivanje na Jadransku magistralu (D 8) u Bakru.

Preko Kaštela, Plovanije i Požana u petak i u subotu do 12 sati ušlo je sveukupno 83.872 putnika, od cega 7.180 domacih i 76.692 stranih. U istom je razdoblju izašlo sveukupno 35.692 putnika. Medu njima je bilo najviše stranaca - njih 31.037, dok je Istru napustilo 4.655 domacih putnika.

Na granicnim prijelazima Macelj i Rupa pojacan je promet osobnih vozila na ulasku u Hrvatsku, a ceka se oko 30 minuta. Na izlazu je putnicki promet pojacan na Maclju i Bajakovu.

Pojacan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednjodalmatinskim otocima, pa se po potrebi uvode i dodatne trajektne linije.

Na dionici autoceste A 1 Zagreb - Karlovac vozi se otežano i usporeno, u koloni i uz povremene zastoje.Buduci da vozila stalno stižu prema cvoru Lucko s autocesta A2, A3 i A4, povremeno se za ulazak na autocestu u Luckom ceka do pola sata. Promet je pojacan i na izlazu s autoceste u Luckom. Vozacima se savjetuje da održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost i prilagode brzinu uvjetima na cestama.

Povremena cekanja zbog gustoce prometa moguca su i na izlazu Oštrovica, na autocesti A6 Rijeka - Zagreb u smjeru Crikvenice, odnosno Krka.Dionica državne ceste D1 Gracac - Knin zatvorena je za sav promet zbog radova izmedu Ocestova i Padena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).

U Hrvatskom autoklubu prognoziraju da su u nedjelju moguce gužve na Istarskom ipsilonu, a vrlo gust promet mogao bi biti i na granicnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlazu iz zemlje.


Podijeli: Facebook Twiter