Gust promet na Ipsilonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gust je promet na svim važnijim cestovnim pravcima u zemlji, osobito na autocestama iz smjera Slovenije prema untrašnjosti te na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u oba smjera. Na naplati Lucko na izlazu se ceka oko 10-tak minuta.

Gust je promet i na Istarskom ipsilonu u smjeru granicnih prijelaza sa Slovenijom te na otoku Krku. Na granicnom prijelazu Macelj na ulazu u Hrvatsku ceka se nekoliko sati, a kolona je 20 km, dok je na izlazu kolona oko 1,5, km. Na naplati Trakošcan na izlazu s autoceste A2 Zagreb-Macelj kolona je 1km.

Zbog prometne nesrece na državnoj cesti D1 kod Plitvickih jezera vozilo se otežano, jednom trakom. Na Paškom mostu te na Jadranskoj magistrali izmedu Senja i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina). Jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb izmedu Kikovice i tunela Tuhobica.

Dionica državne ceste D1 Gracac-Knin zbog radova je zatvorena za promet od Ocestova do Padena. Obilazak je Gracac-D 27-Obrovac-Kistanje-Knin i obratno ili autocestom A1 (rok završetka radova je 1. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na cvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko cvorova Okucani ili Lužani), a na cvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko cvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).

Na zagrebackoj obilaznici zbog radova na izgradnji cvora Jakuševec, promet na sjevernoj i južnoj strani kolnika tece uz ogranicenje brzine 80 km/h.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, danas je do 14 sati i u nedjelju (26. lipnja) od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i Lickoj magistrali (D1).


Podijeli: Facebook Twiter