Gušani: Nismo htjeli svađu, profesor nas je vrijeđao

Zuhra Gušani i Nevzat Bajrami tvrde da ih je profesor Zlatko Tkalčec vrijeđao
Zuhra Gušani i Nevzat Bajrami tvrde da ih je profesor Zlatko Tkalčec vrijeđao

U mesnicu smo došli po meso i nije nam bila namjera svađati se s bilo kime. Umiješala sam se u tučnjavu jer sam branila bolesnog muža. Kakav je to čovjek koji tuče ženu i bolesnog čovjeka kojemu je lijeva strana tijela skoro oduzeta nakon moždanog udara. Zanima me zašto je došao za nama na Hitnu. Je li nas htio i dalje tući, pitala se jučer još uvijek šokirana i uznemirena Zuhra Gušani, koja je zajedno sa suprugom Nevzatom Bajramijem sudjelovala u tučnjavi s profesorom Zlatkom Tkalčecom u pulskoj mesnici Libero protekle srijede.

Policija je osim Tkalčeca za tučnjavu prijavila i dvoje supružnika - Zuhru Gušani i Nevzata Bajramija. No, prijavljena su i trojica sinova Gušani i Bajramija u dobi od 18, 23 i 32 godine. Protiv 55-godišnjeg Zlatka Tkalčeca i 52-godišnjeg Nevzata Bajramija slijedi prijava zbog remećenja javnog reda i mira, a trojica sinova Gušani i Bajramija bit će prijavljena zbog drskog ponašanja.

Bajrami nam je ispričao da ih je događaj poprilično potresao te da su još šokirani postupcima profesora Zlatka Tkalčeca. Naglasio je da prema njemu ne gaje nikakve osvete ili odmazde, već računaju da će policija i sud odraditi svoj posao.

- Kada je parkirao ispred moga automobila i dotaknuo ga, djelatnica u mesnici nam je rekla: "Vidi koji frajer, kako je parkirao". Čim je došao unutra počeo je provocirati, a nedugo zatim i vrijeđati po nacionalnoj osnovi. Mi i dalje nismo htjeli nikakve sukobe, već samo uzeti meso i otići. Nije nam bilo do svađe, a kamoli do fizičkog obračuna. Istina je da sam ga odgurnuo, ali s namjerom da nas pusti na miru i da nas prestane vrijeđati. I tada je moja supruga pokušala otići, no nakon naguravanja udario me u glavu, a potom me na tlu udarao nogom. Najgore od svega je što je moju suprugu udario nekoliko puta u glavu, a našim je sinovima na Hitnoj rekao: 'Tukao sam vam oca i majku', kazao je Bajrami.

Kako nam je još ranije izjavio profesor Tkalčec, on se nakon tučnjave uputio na pregled na Hitnu jer je dobio udarac u gornju usnicu. Tamo je zatekao Bajramija. Tkalčec se tada, kako nam je kazao, okrenuo i uputio prema vratima, no vani su ga navodno zaskočili Bajrami i jedan od njegovih sinova.

Supružnici kažu, pak, da je Tkalčec i na Hitnoj bio bahat jednako kao i u mesnici.

Naš portal  prvi je objavio ekskluzivni snimak obračuna u mesnici Libero. Nekoliko dana kasnije pojedini su mediji objavili i videosnimak s pulske Hitne. S namjerom da i mi dobijemo taj snimak, nazvali smo ravnateljicu Županijskog zavoda za hitnu medicinu dr. Kseniju Družetić-Božić, no ona nam je kazala da to ne možemo službeno dobiti, odnosno da je snimak "procurio" s Hitne u medije. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter