Gumpceva ceka - izvlaštenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula, odlukom gradonacelnika Borisa Miletica, otkupio je sedam kvadrata od Anne Kalcic, a radi se o dijelu Ulice Bože Gumpca. Osim cinjenice da ce joj za taj mali dio Grad platiti cak 180 eura po kvadratu, odnosno ukupno 1.260 eura, zanimljivo je napomenuti da se radi tek o djelicu ulice koju Gradu mora otkupiti da bi je mogao i dovršiti, ali zbog imovinskopravnih odnosa to nije u stanju uciniti.

- Na žalost, ne mogu reci kada cemo zgotoviti tu ulicu jer nas u tome prijece kljucne cestice koje ne možemo drugacije riješiti s vlasnicima, nego izvlaštenjem. Stoga smo dali zahtjev za izvlaštenjem i sada cekamo rješenje nadležnog Ureda državne uprave. Kada ga dobijemo, a ne mogu reci kada ce to biti, nastavit cemo s uredenjem te ulice, pojasnio je ovu gradonacelnikovu odluku procelnik za komunalni sustav Damir Prhat.

Inace, u razdoblju od 19. do 26. kolovoza gradonacelnik je donio ukupno 14 akata medu kojima i odluku o osnivanju i prijenosu prava gradenja na Herculaneu, a radi izgradnje zgrade crpne stanice Veli Vrh i pripadajuce pristupne prometnice, koji moraju biti izgradeni u sklopu projekta odvodnje i procišcavanja otpadnih voda Grada Pule.


Podijeli: Facebook Twiter