Gumene cizmice jesen krase

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gle,gumene cizme uslijed kiše, pune su kapi a noga je suha i u njima diše, zvucala bi šaljiva parafraza najpoznatije pjesme Dobriše Cesarica koju sam zapjevala kada sam gacala u gumenim cizama standardno poplavljenom Pulom. Kakogod, kiša koja dolazi u sezonskom paketu s jeseni na ulice je poslala gumene cizme koje su postale više odobuce za vlažnije dane, one su vec drugu godinu pravi pravcati must have.

Gumenjace, kako ih u narodu zovu, toliko su šik da više nisu samo nezgrapna obuca za kišne dane, vec su oblikom i dezenom prikladnije nekom mondenom zbivanju, nego polju i blatnim lokvicama. Karirane, cvjetne, geometrijskog, životinjskog leopard ili zebra uzorka, ili pak jednostavno elegantne u jednoj boji, od ružicaste, crvene ili zelene u stilu najpoznatijih i najskupljih Wellington lovackih cizama, kojima od milja tepaju welliesicama, gumene cizme haraju modnim svijetom i dio su obuce bez koja jesen ne može proci.

Nose se uz minice ili kratke hlacice uz debele najlonke, jeans ili obicne štofane hlace, a za najhrabrije i uz vecernju haljinu. Jesenski tipovi pak, osim gumenih cizama, nece odoljeti ni mantilu iliti baloneru koji je za klasicarke u obaveznoj bež, crnoj, sivoj boji.

No, klasicni baloner ove je sezone doživio još jedan makeover pa je model za 2011./2012. nešto kraci od one klasicne dužine iznad koljena, izraden od laganog materijala i dolazi u širokom spektru boja. Ukoliko ste osoba koja prati trendove, sigurno cete poželjeti bar jedan model za sebe, što mantila kao vjecne klasike ili gumenih cizmica.

I savjet pri kupovini. Baloner je vjecan, pristaje uz sve odjevne kombinacije i necete pogriješiti ukoliko za ovaj komad izdvojite nešto više novca jer on ce sigurno biti "it" komad sljedece sezone.

A kada je o gumenim cizmama rijec, Hunterice i dizajnerske su za one dubljeg džepa, dok je gotovo identicne modele u jeftinijoj varijanti moguce pronaci u gotovo svakoj trgovini obuce, a ono što je cool s "gumenjacama" je to što se ne moraju uskladiti s odjecom. Ako je kod mantila važno da je jednobojan, kod gumenih je cizama bitno da su što šarenije.

Zato uživajte u jeseni, sa ili bez balonera ali s obaveznim gumenim cizmama. Opet, i ako niste pomodni tip, cizme i mantil osvojit ce vas jednostavno svojom prakticnom stranom, pa cete ih možda odabrati za izlete u prirodu.


Podijeli: Facebook Twiter