Guduric strahuje od likvidacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bojan Guduric (29), jedan od šestero optuženih za ubojstvo Ive Pukanica, koji u ekstradicijskom pritvoru u Sarajevu ceka odluku o izrucenju Hrvatskoj ili Srbiji, predao se banjaluckoj policiji zbog straha od Joce Amsterdama, saznaje beogradski tabloid Press.

Guduric je odlucio doci u BiH i tu se predati te preko te države biti izrucen hrvatskom pravosudu, jer je uvjeren da mu u Srbiji prijeti opasnost od Sretena Jocica, koji je u Srbiji optužen za planiranje atentata na Pukanica i njegova suradnika Nike Franjica.

Izvor Pressa iz novosadske policije, koja je dugo bila na tragu Guduricu dok se skrivao u Novom Sadu i okolici, potvrduje saznanja tog lista da je glavni motiv predaje Gudurica policiji u Banja Luci strah od Joce Amsterdama.

"Prema našim saznanjima, Guduric ima dosta toga reci o atentatu na Pukanica, što bi dodatno otežalo Jocicevu poziciju. On može otkriti nove detalje o ovoj likvidaciji, a možda bi mogao otkriti i tko je pravi narucitelj ovog ubojstva. Zbog toga strahuje za svoj život i vjeruje da je sigurniji u hrvatskom zatvoru nego u srpskom", kaže izvor Pressa.

U Srbiji bi Guduric morao odslužiti samo cetiri godine zatvora zbog razbojništava na koje je ranije osuden, a u Hrvatskoj mu prijeti mnogo dulja kazna zbog ubojstva Pukanica, no on se ipak odlucio za predaju Hrvatskoj.

Bojan Guduric trenutno se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Kula u Sarajevu, a kako saznajemo, zatražio je da do izrucenja bude smješten u KPZ Banja Luka na Tunjicama, gdje navodno ima rodbinu. On ce u ekstradicijskom pritvoru provesti najmanje 20 dana, prije nego što Ministarstvo pravosuda BiH donese odluku da li ce biti izrucen Hrvatskoj ili Srbiji.


Podijeli: Facebook Twiter