Guduric ce biti izrucen Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bojan Guduric, kojega se sumnjici za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanica, bit ce izrucen Hrvatskoj, potvrdila je glasnogovornica suda BiH Manuela Hodžic.

Guduric, koji se u ponedjeljak navecer sam predao policiji u Banjoj Luci, u utorak je saslušan pred sucem suda BiH. Sudac je nakon Guduriceva ocitovanja da se ne protivi izrucenju hrvatskom pravosudu ovom osumnjiceniku odredio ekstradicijski pritvor. Takav pritvor trajat ce dok ministarstva pravosuda BiH i Hrvatske ne utvrde nacin na koji ce Guduric biti izrucen hrvatskom pravosudu.

S obzirom da se Bojan Guduric nije protivio izrucenju hrvatskom pravosudu to podrazumijeva i tzv. pojednostavljenu proceduru njegova izrucenja i zapravo ovisi o dogovaranju detalja izmedu ministarstva pravosuda dvije države. Bojan Guduric je osoba koju traži i Srbija sumnjiceci ga za sudjelovanje u nekoliko pljacki pocinjenih u toj državi.

Guduric je jedini osumnjicenik za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanica i Nike Franjice koji je još bio u bijegu. Hrvatski MUP je raspisao nagradu od 100.000 kuna za svaku informaciju koja može dovesti do njegova uhicenja.

USKOK je osim Gudurica optužio Roberta i Luku Matanica, Amira Mafalanija, Željka Milovanovica i Slobodana ?urovica. Na zagrebackom Županijskom sudu danas ce biti saslušan prvooptuženi Robert Matanic na sudenjau za ubojstvo Ive Pukanica i Nike Franjica.

Dok je Milovanovic šest sati prije ubojstva u središtu Zagreba dovezao skuter s eksplozivom i parkirao ga pored Pukaniceva automobila Guduric je, prema USKOK-ovoj optužnici, s tavana zgrade u Palmoticevoj ulici naoružan snajperom promatrao parkiralište spreman da ubije Pukanica ako eksploziv zataji. Nakon atentata 29-godišnji Guduric je pobjegao, a za njim je raspisana tjeralica i do uhicenja nije bilo poznato gdje se nalazi.

Po pisanju medija, Guduric je bio clan novosadske kriminalne skupine osumnjicene za razbojstva u Novom Sadu, Somboru, Sremskoj Mitrovici i Srbobranu 2004. i 2005. (Hina, Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter