Gubitnicima Oscara pokloni od 45.000 dolara

Gubitnici s dodjele neće otići praznih ruku
Gubitnici s dodjele neće otići praznih ruku

Nakon intenzivne medijske kampanje, u kojoj su hollywoodske filmske kuće potrošile milijunske dolarske iznose, u ranim jutarnjim satima u srijedu završilo je glasovanje za najvažniju filmsku nagradu Oscar koja će se dodijeliti u 24 kategorije u nedjelju u Los Angelesu.

Glasovanje je osim tradicionalnim glasačkim listićima ove godine po prvi puta u 85-godišnjoj povijesti te nagrade provedeno i online glasanjem. Više od 5.800 članova američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti bilo je pozvano da glasaju u 24 kategorije Oscara. Glasovanje je započelo 8. veljače i završilo je u ranim jutarnjim satima u srijedu.

Rezultati glasovanja do nedjelje će se čuvati na tajnoj lokaciji pod kontrolom tvrtke Pricewaterhouse Coopers koja taj posao radi već 79 godina i koja dostavlja omotnice s imenima pobjednika na pozornicu 24. veljače.

Gubitnici s dodjele Oscara ove godine neće otići praznih ruku jer će im sama činjenica da su nominirani za najprestižniju filmsku nagradu donijeti poklone vrijedne 45 tisuća dolara koji uključuju sve od atraktivnih putovanja do boce tekile.

Losangeleska marketinška tvrtka Distinctive Assets jedanaestu godinu zaredom dijelit će poklone nazvane "Svatko je dobitnik uz poklon-pakete za nominirane za Oscara" vrijedne 45 tisuća dolara.

Poklon-paket će uključiti putovanje u Australiju, na Havaje ili u Meksiko, vježbanje uz osobnog trenera, kondome, bocu tekile, ručno oslikane tenisice, termine za estetske zahvate te poseban servis za jelo koji ograničava veličinu obroka za one koji paze na liniju. Ovogodišnji poklon-paket uključuje i akupunkturu i aromaterapjiu, jednotjedni boravak u fitness centru i jednogodišnje pravo na posebne usluge za VIP klijente na londonskoj zračnoj luci Heathrow. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter