Gube stan zbog 0,73 kvadrata viška

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kratko je trajala sreca Zdenke Nekic iz Pule koja je prije samo desetak dana, odlukom gradonacelnika, kao prva na listi prvenstva za troclanu obitelj dobila gradski stan na Monte Magnu. U stan od 65,73 kvadrata trebala je useliti s dvije kceri. Medutim, 3. veljace gradonacelnik je donio odluku o stavljanju van snage te odluke o dodjeli stana, što znaci da Nekic u taj stan ipak nece useliti.

Razlog je prigovor Deana Krivokapica na pripadajucu kvadraturu. Naime, gradskom odlukom o davanju stanova u najam propisano je da po velicini stan mora zadovoljavati stambene potrebe domacinstva, a to za tri clana znaci do 60 kvadrata. Dozvoljeno je i odstupanje od definirane površine do maksimalnih 15 posto, ali to odstupanje ne smije biti vece od pet kvadrata.

Preneseno na slucaj Zdenke Nekic, znaci da stan koji joj je najprije dodijeljen pa uzet prelazi propisanu površinu za svega 0,73 kvadrata. Nadležni procelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat kaže da je previd napravljen zbog formulacije da odstupanja mogu biti do 15 posto, a to na 60 kvadrata znaci 9 kvadrata više, ali je u obrazloženju izostavljen kljucan nastavak, "ali ne više od pet kvadrata".

Iako se radi o svega 0,73 kvadrata, procelnik za pravo daje Krivokapicu. Inace, Krivokapic se nalazi na listi za dodjelu stanova, a prvi je za cetveroclano domacinstvo, što po svemu sudeci znaci da ce upravo njegova obitelj useliti u ovaj stan na Monte Magnu.

Zdenka Nakic još uvijek, kaže, ne zna ništa službeno. Vidjela je odluku na web stranicama Grada, ali ocekuje susret s procelnikom pa ce onda znati što i kako dalje. Tek za kraj razgovora kratko potvrduje da željno išcekuje stan i konacno rješavanje svojih stambenih problema.


Podijeli: Facebook Twiter