Guardiola: Volio bih biti trener u Engleskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši trener Barcelone Pep Guardiola smatra engleski nogomet fascinatnim i njegova je ambicija da u budućnosti bude trener nekog kluba iz Premier League.

Guardiola (41) je uzeo godinu dana odmora nakon što je odveo Barcelonu do 14 trofeja, uključujući i dvije Lige prvaka, i ovaj je mjesec potvrdio da će se vratiti trenerskom poslu. Mediji su ga povezivali s engleskim prvoligašima Chelsea, Manchester Unitedom i Manchester Cityjem, zatim s minhenskim Bayernom i francuskim PSG-om.

"Uvijek sam smatra da je engleski nogomet fascinantan, zbog okoline, mase ljudi i navijača", izjavio je Guardiola. "Kao igrač mogao sam samo sanjati da igram tamo, ali se nadam da ću u budućnosti imati priliku iskusiti izazov da budem trener i da osjetim iskustvo svih igrača i trenera koji su tamo igrali ili trenirali", dodao je. "Jedinstveno je iskustvo igrati u toj ligi. Želim osjetiti navijače, okolinu, medije i stil igrača i sve ostalo. Još sam mlad, imam samo 41 godinu i nadam se da ću u budućnosti moći tamo trenirati i uživati u tome", izjavio je Guardiola u razgovoru za web portal Engleskog nogometnog saveza (FA) u povodu proslave 150. obljetnice postojanja FA-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter