Guardiola već uči njemački

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni direktor njemačkog nogometnog velikana Bayerna Karl-Heinz Rummenigge otkrio je da budući trener bavarskog kluba Pep Guardiola intenzivno uči njemački jezik, ali još se neko vrijeme neće preseliti u München.

"Guardiola zasad ostaje u New Yorku, gdje uči njemački jezik. Ne želi se miješati u posao sadašnjem treneru Juppu Heynckesu. U klubu nitko ne želi nikakav show, posebice dok traje sezona. Želimo pružiti Juppu dostojanstven razlaz kakav i zaslužuje za sve što je učinio", poručio je Rummenigge.

Legenda njemačkog nogometa je otkrila da Bayernova ponuda financijski nije bila najbolja, no Guardiola je ipak pristao potpisati ugovor do ljeta 2016. "Da je gledao samo novac nikada ne bi prihvatio našu ponudu. Međutim, vjerujem da je bio impresioniran našim ukupnim projektom."

Oglasio se i Guardiolin menadžer Jose Maria Orobitg otkrivši da je bivši Barcelonin strateg ugovor s Bayernom potpisao prije Božića.

"Sve je dogovoreno prije Božića, mislim da je bilo oko 20. prosinca. Pep se odlučio za Bayern jer je imao najbolji i njemu najzanimljiviji projekt od svih zainteresiranih strana", otkrio je Guardiolin agent.

Bayern je u borbi za Guardiolu uspio pobijediti rastrošne klubove poput Chelseaja, Manchester Cityja i Paris SG-a koji su također željeli angažirati španjolskog stručnjaka. Guardiola će zamijeniti Juppa Heynckesa, koji do kraja sezone ostaje na klupi Bayerna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter