Guardiola preuzima momčad Bayerna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Josep Guardiola na ljeto će preuzeti momčad Bayerna, potvrdili su iz bavarskog kluba, prenosi Index.hr.

Sadašnji trener Jupp Heynckes na kraju sezone će se povući, a 41-godišnji Španjolac vratit će se europskom nogometu nakon godinu dana pauze. Potpisao je ugovor do 30. lipnja 2016. godine.

"Zadovoljni smo jer smo uspjeli dovesti Guardiolu pored svih zainteresiranih klubova koji su ga zvali. On je jedan od najboljih trenera svijeta i sigurno će donijeti puno dobroga Bayernu i njemačkom nogometu", rekao je direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenige.

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness ispalio je: "Guardiola je jedini adekvatan Heynckesov nasljednik!"

Za njegove usluge zanimali su se Manchester City i Chelsea.

Guardiola je trenersku karijeru počeo u rezervnoj momčadi Barcelone. Prvu momčad preuzeo je 2008. nakon odlaska Franka Rijkaarda i s jednom od najboljih momčadi u povijesti nogometa nanizao 13 trofeja: tri naslova španjolskog prvaka, dva Kupa Kralja, tri Superkupa, dvije Lige prvaka, dva europska superkupa i dva klupska Svjetska prvenstva.

Najuspješniji trener u povijesti Barcelone preuzet će brigu o Mariju Mandžukiću, koji je ljetos stigao u München i nametnuo se odličnim igrama prošle jeseni. Forma mu je pala u nastavku, a na proljeće će imati motiv više za dokazivanje. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter