Guardiola: Nastavit ću voditi Bayern na putu uspjeha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Josep Guardiola je, u ponedjeljak na svom službenom predstavljanju, obećao nastaviti voditi minhenski Bayern na putu uspjeha, svjestan pritiska da vodi klub koji je prošlu sezonu osvojio tri krune.

"Uvijek postoji veliki pritisak kada si trener, imam ga sada i toga sam svjestan. Prihvaćam izazov bez problema", kazao je 42-godišnji Gardiola u svom prvom pojavljivanju otkako je 16. siječnja objavljeno da je potpisao ugovor s bavarskim klubom.

"Sigurno ću napraviti neke promjene, ali želim održati razinu koju je Bayern dosegnuo", kazao je bivši trener Barcelone. "Moram se sto posto prilagoditi igračima i njihovim kvalitetama. Igrači Barcelone su drugačiji od igrača Bayerna".

Guardiola je u pratnji obitelji stigao dan ranije iz New Yorka gdje je proveo godinu dana odmarajući se, a u ponedjeljak se predstavio na konferenciji za novinare odjeven u odijelu s kravatom u Auditoriumu Allianz Arene obraćajući se okupljenima na njemačkom jeziku.

"Privukla me povijest ovog kluba, a takvu povijest ima malo klubova na svijetu. Velika mi je čast voditi Bayern", rekao je španjolski trener koji je s Barcelonom osvojio 14 trofeja od 19 mogućih u razdoblju od 2008. do 2012. godine. Španjolac će prvi trening u Bayernu održati u srijedu. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter