Guardian: Messi najbolji, Mandžukić 48., a Modrić 61.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napadač Barcelone Lionel Messi najbolji je nogometaš svijeta u 2013. godini po izboru britanskog dnevnika Guardian, dok se među 100 najboljih svjetskih igrača nalaze dvojica hrvatskih reprezentativaca, Mario Mandžukić je 48., a Luka Modrić 61.

Na drugom mjestu je Cristiano Ronaldo (Real Madrid), treći je Zlatan Ibrahimović (PSG), a četvrti Franck Ribery (Bayern).

Tako za Mandžukića ističu da je neumoran trkač koji kao istureni napadač izuzetno doprinosi igri Bayerna i hrvatske reprezentacije, da odlično igra glavom, da je izvarendan kradljivac lopti i majstor u realizaciji "ničijih" lopti.

Za Modrića navode da mu je trebalo vremena da se prilagodi igri Reala, ali da sada diktira igru "kraljevskog kluba" s pozicije zadnjeg veznog igrača. "Kad je odlazio iz Dinama mnogi su se pitali može li nogometaš tako krhke građe igrati playmakera, a on je vrlo brzo dokazao da može, a sada igra na još težoj poziciji. On je živi dokaz da su tehnika i inteligencija jednako vrijedni kao i mišići", piše Guardian. (Hina)

Podijeli: Facebook Twiter