Guardian hvali festivale elektronske glazbe u Istri

S prošlogodišnjeg Unknown festivala (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnjeg Unknown festivala (D. ŠTIFANIĆ)

Poznati britanski dnevni list The Guardian objavio je još jedan članak o hrvatskim festivalima privlačnim za mlade Britance, s posebnim naglaskom na festivale elektronske glazbe kao što su pulski Outlook, Dimensions i rovinjski Unknown.

Ovaj list zaključio je još u svibnju prošle godine kako je Hrvatska ljetna festivalska scena buknula u zadnjih nekoliko godina. Razloge zašto su zašto su Britanci "poludjeli za Balkanom" našli su u zajamčenom suncu, opuštenim gomilama, izvrsnim DJ-ima, tulumima na brodu i jeftinom piću. Uz to, ističu da ne prođe skoro nijedan ljetni vikend, a da negdje na obali nema festivala.

"U želji da postane nova vodeća festivalska destinacija za britanske turiste, Hrvatska se ove godine može podičiti programima za ljubitelje svih žanrova glazbe (pod uvjetom da vole plesnu glazbu)", piše u članku pod nazivom "Croatia music festival news" koji potpisuje Lanre Bakare.

Za Outlook koji će se održati od 3. do 7. rujna na području Punte Christo kaže da nudi spoj rap glazbe 90-ih i R&B-a, uz izvođače poput Lauryn Hill i Busta Rhymesa, s vintage reggaeom Barringtona Levyja i Horacea Andyja, koji je surađivao i s Massive Attackom.

Za Dimensions festival koji će se održavati od 27. do 31. kolovoza pak ističe donosi vrh underground scene, uključujući i Underground Resistance iz Detroita, Thea Parrisha i Jona Hopkinsa.

Nije sve u Puli pa Guardian hvali i Unknown festival u Rovinju koji će, kaže, od 8. do 12. rujna zadovoljiti ljubitelje indie glazbe uz nastupe Chvrches, Wild Beasts i Jungle.  (Priredio M. RADIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter