Guam: Nožem napao japanske turiste, 2 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje dvije japanske turistice usmrtio je poremećeni muškarac koji ih je napao nožem blizu jednog hotela na otoku Guamu u Tihom oceanu, objavile su u srijedu lokalne vlasti, dodajući da je u napadu ozlijeđeno još najmanje 12 japanskih turista.

Do napada je došlo u utorak navečer kad se jedan muškarac automobilom zabio u izlog trgovine blizu turističkog kompleksa Outrigger Guam Resort, prije nego je iskočio iz automobila i napao nožem osobe na nogostupu.

Japanska vlada potvrdila je da je najmanje dvoje Japanaca ubijeno, a 12 ozlijeđeno. "Najmanje 14 japanskih državljana ozlijeđeno je, od kojih je dvoje smrtno stradalo", izjavio je glasnogovornik vlade novinarima.

"Deset ozlijeđenih nalazi se u bolnici a dvoje je izašlo", ali je barem jedna osoba teško ozlijeđena, naglasio je on.

Smrtno su stradale dvije Japanke od 82 i 28 godina, javlja bolnica Guam Memorial Hospital koju citiraju japanski mediji. Među ozlijeđenima je 8-mjesečna beba i 3-godišnje dijete.

Otočna policija objavila je da je uhićen jedan 20-godišnjak. Motiv napada nije poznat.

Guverner Guama Eddie Calvo kazao je da je napad šokirao taj američki teritorij u Tihom oceanu koji broji približno 180.000 stanovnika i svake godine privlači gotovo milijun japanskih turista. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter