Gržanovo isključenje bilo je za nas veliki šok

ŽAO MU GLEDATELJA - Ivan Brkić  (D. MEMEDOVIĆ)
ŽAO MU GLEDATELJA - Ivan Brkić (D. MEMEDOVIĆ)

Sezona nova, navike stare. Nogometaši Istre 1961 porazom su otvorili novo prvenstvo, na "Drosini" je do punog plijena stigao Osijek. Jedina momčad koja u prošloj sezoni nije svladala "zeleno-žute" i jedina koja im u 2016. godini nije zatresla mrežu sad je srušila obje te tradicije, a pulskom prvoligašu produljila njegov dugi negativan niz. Brojka uzastopnih susreta bez pobjede narasla je u subotu na 26, 17. listopada prošle godine kad je upisan posljednji trobod sve više blijedi u sjećanju svim pulskim poklonicima "najvažnije sporedne stvari na svijetu", a posebno boli činjenica što su puleni trenera Andreja Panadića još jednom kapitulirali na samom otvaranju utakmice.

Nije pomogla ni činjenica da je na travnjak istrčala poprilično nova momčad u kojoj su, uz povratnika Rocu, bila petorica igrača koja su upisala prve seniorske minute za "zeleno-žute" (Georgiev, Polić, Hong, Stepčić, Collins), a njima se u nastavku susreta svojim prvoligaškim debijem pridružio mladi Ljubanović. Povijest se opet ponovila, scenarij iz prošle sezone tijekom koje su Puljani u 17 navrata primili pogodak u uvodnih 20-ak minuta dobio je svoju reprizu. Izbila je potom na vidjelo još jedna pulska boljka, kronična neefikasnost i poraz kluba koji u prošloj sezoni na 22 utakmice nije našao put do protivničke mreže bio je neminovan. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE

 

 

 

 

 

 

Najbolji prijatelj napustio "Drosinu"

Kad je prije dvije i pol godine Marcel Heister stigao na "Drosinu", odmah je nešto "kliknulo" između njega i Ivana Brkića koji se pola godine ranije priključio "zeleno-žutima" i teško je jednog od njih izvan terena bilo vidjeti bez da se nalazi u društvu ovog drugog. Samim tim, nije previše trebalo tražiti igrača kojem je Heisterov odlazak iz pulske svlačionice najteže pao.

- Miješaju mi se osjećaji. Jako mi je teško jer mi je otišao najbolji prijatelj, ali istovremeno sam i sretan zbog njega, jer je ovo ipak korak više u njegovoj karijeri. Mogao bih o Heisteru pričati sto godina i nikad ne bih završio, jer je riječ o čovjeku s kojim sam bio kao brat i s kojim sam sve dijelio, kad je bilo loše jedan smo drugom bili podrška i pomagali smo si koliko smo god mogli, pravi prijatelj, pravi karakter i pravi igrač. Došao je poslije utakmice u svlačionicu, no nisam se u tom trenutku mogao pozdraviti s njim, toliko mi je bilo teško to napraviti pred ostalim suigračima i uradio sam to kasnije kad sam ga otišao ispratiti. Zaželio sam mu svu sreću, da ostane ovakav kakav je i onda Jeruzalem sigurno neće biti zadnja postaja u njegovoj karijeri. Koliko god daleko budemo uvijek ćemo ostati prijatelji, kumstvo na vjenčanju već je dogovoreno, a nikad se ne zna, možda se opet jednog dana sretnemo u nekom klubu ili možda i zaigramo jedan protiv drugog.

Brkić Heisterovim stopama?

Uz Heistera, upravo se Brkićevo ime najčešće spominjalo tijekom nekoliko posljednjih prijelaznih rokova kad bi krenule priče o igračima koji bi mogli napustiti "Drosinu" te nije isključeno da bi i on uskoro mogao krenuti njegovim stopama. Za očekivati je da u klubu ne bi imali ništa protiv, jer Brkiću idućeg ljeta istječe ugovor te je ovo idealna prilika da se na njemu nešto zaradi, a nakon tri godine boravka u Puli i on je zaslužio da mu se pruži prilika da napravi novi iskorak, naravno ako za to dobije pravu ponudu.

- Možda je Heisterov odlazak neki znak, nikad se ne zna. Bilo kako bilo, ja sam još uvijek igrač Istre 1961 i kad god mi trener ukaže povjerenje, dat ću cijelog sebe za ovaj klub. Istra 1961 mi je pružila priliku da nešto napravim od svoje karijere, ja to poštujem te ako i ostanem u Puli do isteka ugovora, i zadnji dan ću raditi na maksimalnom nivou.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter