Gruzija - Hrvatska 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dvoboju F skupine kvalifikacija za EURO 2012. u Tbilisiju nogometaši Gruzije su svladali Hrvatsku s 1:0 (0:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Levan Kobiašvili u 90. minuti.

Nogometaši Hrvatske odigrali su najslabiju utakmicu još od katastrofalnog poraza protiv Engleske 1-5 na Wembleyju ukvalifikacijama za SP u Južnoj Africi.

Iako je Hrvatska imala dominaciju u posjedu lopte, samo smo dva puta ozbiljnije zaprijetili, jednom u prvom i jednom u drugom poluvremenu.Tijekom cijelog susreta "vatreni" su bili bezopasni na krilnim pozicijama. Jedina ozbiljna prijetnja gruzijskom golu u prvom dijelu stigla jetek u 28. minuti, kada Petric sa 20-tak metara dobro pucao, ali Revišvili to lakocom brani. Druga hrvatska šansa zabilježena je u 48. minuti, kada je Kranjcar iskosa sa vrha 16-erca oštro pucao u donji desni kut, ali gruzijski vratar uspio je sacuvati mrežu.

Tako je Gruzija, koja je na pocetku kvalifikacija iznenadila ugostima Grke odigravši 1-1, a potom na domacem terenu remizirala sa Izraelom 0-0, sada nacinila i najvece iznenadenje pobijedivši osmu reprezentaciju svijeta.

Hrvatska je doživjela prvi poraz u kvalifikacijama za EP 2012., ali je ostala na prvom mjestu skupine sa 10 bodova, Gruzija ima 9, Grcka ima 8, a Izrael 4 boda.

Sljedecu kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra opet protiv Gruzije,ali kod kuce 4. lipnja, u rujnu docekujemo Izrael i idemo u goste Malti. No, za tri dana "vatreni" na Stade de Franceu igraju prijateljsku utakmicu protiv bivših svjetskih prvaka Francuza.

GRUZIJA: Nukri Revišvili, Laša Salukvadze, Akaki Khubutia, KakaKaladze, Aleksandr Amisulašvili, Zurab Kizanišvili, Jaba Kankava,Murtaz Daušvili (Gogita Gogua, 73), Levan Kobiašvili, AleksandrIašvili (Otar Martsvaladze, 62), Vladimir Dvališvili (David Siradze,46).

HRVATSKA: Vedran Runje, Ivan Strinic, Dejan Lovren, Vedran Corluka,Darijo Srna, Tomislav Dujmovic, Ivan Rakitic (Ivan Perišic, 61), LukaModric, Niko Kranjcar (Nikica Jelavic, 70), Nikola Kalinic, MladenPetric (Danijel Pranjic, 84).

SUDAC: Paolo Tagliavento (Italija). STADION: Nacionalni stadion Boris Paichadze. GLEDATELJA: 65.000


Podijeli: Facebook Twiter