Grupno silovanje fotoreporterke šokiralo Mumbai

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Indijska fotoreporterka bila je žrtvom brutalnog grupnog silovanja u Mumbaiju, objavila je indijska policija u petak, u događaju koji je podsjetio na sličan napad u New Delhiju u prosincu koji je izazvao prosvjede diljem zemlje i rezultirao revizijom indijskih zakona o silovanju, javljaju agencije.

Posebno je šokantno, kažu zgroženi korisnici indijskih društvenih mreža, što se ovaj napad dogodio u Mumbaiju, gradu koji se smatra najsigurnijim za žene u Indiji, prenosi Reuters. Gnusni čin zbio se u četvrtak navečer u napuštenoj tekstilnoj tvornici u četvrti Lower Parel, bivšoj industrijskoj zoni koja se sada ubrzano pretvara u četvrt luksuzne stanogradnje, barova i trgovačkih centara.

Fotoreporterka je tamo bila na novinarskom zadatku zajedno s kolegom. Ubrzo ih je okružila skupina muškaraca koji su ih pitali imaju li dozvolu za rad. Njezinog su kolegu pretukli i svezali, a fotoreporterku silovali. Mlada žena (22) završila je u bolnici teško ozlijeđena.

Zapovjednik policije u Mumbaiju Satyapal Singh izjavio je na tiskovnoj konferenciji u petak da je jedan počinitelj tog "stravičnog čina" uhićen, a još četvorica su identificirana, ali zasad u bijegu, piše na svojoj internetskoj stranici Hindustan Times. Dvadeset skupina policijskih istražitelja radi na njihovu hvatanju.

U indijskoj javnosti i na društvenim mrežama zgroženi su napadom. Sigurnost žena u Indiji dospjela je u prvi plan u prosincu nakon grupnog silovanja 23-godišnjakinje u autobusu u New Delhiju. Žena je dva tjedna poslije preminula u bolnici od zadobivenih ozljeda. Suđenje petorici počinitelja je u tijeku i presuda se očekuje za otprilike tri tjedna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter