Grupa Veja ima novi singl "Mila moja"

Veja
Veja

Etno skupina Veja iz Pazina nakon niza domaćih i međunarodnih gostovanja, ima novi singl "Mila moja". Uz to su gostovali u emisiji HTV-a Garaža koja će se prikazati 28. veljače, a sve to prati i nominaciju za glazbenu nagradu Porin za debi album "Dolina mlinova". Pjesmu "Mila moja" opisuju kao spoj tradicijske ljubavne priče i modernog aranžmana koji slušatelja vode kroz Vejinu etno priču. Pjesma je posebno draga cijelom bendu jer je nastala prva i u međuvremenu doživjela niz novih aranžmana da bi se konačna verzija našla na albumu. U njoj autor svoju ljubav opisuje bojama i kroz njih progovara o svojoj dragoj. Pjesma je snimljena i miksana u studiju Partyzan, a kao i album producirao ju je Marijan Jelenić iz grupe Nola, dok se masteringa prihvatio škotski skladatelj Martin Swan. "Mila moja" je posebno dobro prihvaćena od domaće i strane publike na njihovim mnogobrojnim gostovanjima.

I prije objavljivanja albuma "Dolina mlinova" etno skupina Veja gostovala je na nizu festivala širom starog kontinenta u Grčkoj, Italiji, Albaniji, Estoniji, Španjolskoj, Italiji te širom Hrvatske.

Sastav je ove zime ponovno ušao u studio da bi radio na novim pjesmama, ali posebno se spremaju i vesele ljetnom nastupu na prestižnom francuskom world music festivalu s tradicijom dugom već 20 godina nazvanom Les Traversées Tatihou na otoku Tatihou u Normandiji. Prije toga nastupit će 14. ožujka u pulskom caffe baru Mimoza te 20. ožujka u riječkom River pubu. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter