Grupa Uljanik ostvarila 115 milijuna kuna dobiti

Nedavno porinuće u pulskom škveru (D. M.)
Nedavno porinuće u pulskom škveru (D. M.)

Grupa Uljanik, nakon ostvarenog gubitka u 2012., prošlu je godinu završila s neto dobiti višom od 115,5 milijuna kuna, pokazuju danas objavljeni privremeni i nerevidirani rezultati poslovanja za 2013. godinu.

Grupu Uljanik, uz pulsko brodogradilište, čine i povezana društva Uljanik Strojogradnja, Proizvodnja opreme, Poslovno informacijski sustavi, Brodograđevni projekti, Financije i Standard, kao i društvo Maritime Transport Pula Three Inc., koja su u 100-postotnom vlasništvu Uljanika.

Od prošle godine u Grupu je uključeno i riječko brodogradilište 3. maj, u kojem Uljanik ima 83,3 postotni vlasnički udio.

Prema objavljenim podacima, Grupa Uljanik lani je vratila profitabilnost, nakon što je 2012. godinu završila s gubitkom višim od 72,7 milijuna kuna. Ukupni prihodi Grupe, koja je godinu završila s 3.945 zaposlenih, iznose više od 1,94 milijarde kuna, dok su rashodi ostvareni na razini od 1,8 milijardi kuna.

Prema ranije objavljenim podacima, samo je brodogradilište 3. maj, koje je u Uljanik grupu ušla krajem lipnja 2013. godine, prošlu godinu završilo s 27 milijuna kuna gubitka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter