Grupa Oton ujedinjuje mlade kroz duhovne pjesme


Prvi službeni koncert grupe Oton, koja je donedavno djelovala pod opisnim imenom Zbor mladih sv. Franje, održan je u pulskoj katedrali. Riječ je o skupini mladih koja je nastupila u sastavu trodnevnice sv. Tome, zaštitnika grada Pule, s ciljem prikupljanja priloga za potrebe pokretanja glazbenog studija.

Kako je rekla voditeljica Ana Ćuić Tanković "djelujemo više od 12 godina u crkvi sv. Franje u Puli animirajući večernju nedjeljnu sv. misu, sv. misu i euharistijsko klanjanje četvrtkom, te duhovne obnove i razne događaje. Novim imenom smo htjeli odati počast bl. Otonu koji je bio jedan od prvih učenika sv. Franje, živio je i djelovao u Puli, baš u crkvi sv. Franje. Ove smo godine nastupili na najstarijem festivalu duhovne glazbe koji se odvija u Koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu, Uskrs festu. Objavili smo spotove dviju pjesama, posve smo otvoreni za nove članove, za mlade, a u planu nam je prirediti prvi nosač zvuka. U našim redovima ima mladih akademskih glazbenika, studenata, svi zajedno kreiramo i ujedno se veselimo i zabavljamo", kazala je Ćuić Tanković ističući da grupu čini više akademskih glazbenika, ali i zaljubljenika u duhovnu glazbu.

Solisti su Manuela Hichri, Miriam Hichri, Alberto Stanić i Josip Krajačić, vokali Filipa Kajić, Mihaela Tanković, Anđela Ćurić, Mirjana Cvek Curić i Laura Udovičić, violinistica Marina Kajić, violončelist Fabio Jurić, flautistica Chiara Jurić, a gitarist i ton majstor Emil Roznbeker. Napomenuli su i pomoć Ivane Crnković, te duhovno vodstvo fra Đure Vuradina. Na koncertu su se pred solidno popunjenom katedralom predstavili čitavim nizom duhovnih skladbi pokazavši uigranost i uvježbanost. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter