Grupa Fit svirala u Rock caffeu

Grupa Fit u Rock caffeu (A. KANCELAR)
Grupa Fit u Rock caffeu (A. KANCELAR)

Više od 15 godina prošlo je od nastupa grupe Fit u Puli, a ovaj put zasvirali su sinoć u Rock caffeu. Fit je bend koji je potekao iz riječkog rock vala i itekako ostavio traga na sceni krajem osamdesetih zahvaljujući albumima i hitovima koji su i danas oslonac njihovih svirki i radi kojih publika dolazi na koncerte. Ništa novo, radi se o blagoslovu koji je istovremeno i prokletstvo, ali ne samo za njih.

Mnogi bendovi muče se s tim povratničkim nastupima na kojima je novi materijal tek koncertni interludij, da ne kažemo popunjavanje, između starih hitova na koje publika najbolje reagira. Fit su se iz te zamke uspjeli barem djelomično izvući na pulskom koncertu.

Prije svega, moramo priznati da su nove pjesme puno bolje, odnosno snažnije zvuče u živoj izvedbi nego na, u najboljem slučaju prosječnom, povratničkom albumu "2011". Zatim, i dalje je tu upečatljivi, hrapavi glas Davora Lukasa koji "nosi" pjesme.

Fit nisu ni prvi ni zadnji bend koji se na koncertima mora mučiti kako da rasporedi svojih četiri, pet hitova, od kojih su neki stariji od dijela publike koja ih sluša kroz 90-minutni koncert.

No, taman kada nam se sinoć učinilo da će ljubav pulske publike i Fitovaca ostati samo na kurtoaznom poštovanju, u drugom dijelu bend je uspio malo podići atmosferu i navući nešto veći dio prisutnih da više uživaju u njihovim poletnim pjesmama i pokojoj laganici.

Možda je to bilo zbog većeg naglaska na starijim stvarima u ovoj drugoj polovici. "Daj mi ruku" i "Zvoni telefon" predstavljali su solidnu završnicu službenog dijela i činilo se da nije bilo bez vraga kada je nekoliko pjesama prije Lukas kazao da mu je "baš lijepo ovdje u Rock caffeu" no sve to nije bilo dovoljan da izmami nešto više od premlakog aplauza pa da se bend vrati na bis koji bi ionako bio nepotreban. U grupi Fit i dalje ima dovoljno snage i volje da još ponegdje "zapale vatre i otope led" i da usprkos svojim stihovima ne "zaborave sve".

Uz Lukasa i njegov snažan vokal bila je i raspoložena ritam sekcija (bubnjar Alen Tibljaš i basist Miro Tešević) te Zorko Opačić čija gitara posebno dolazi do izražaja u himničnoj skladbi "Rijeka". (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter