Grubišic: U debeloj smo recesiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na cetverosatnoj prvoj radnoj sjednici Skupštine Istarske županije veceras je u pazinskom Spomen domu vecinom glasova (25 za i osam suzdržanih) usvojen godišnji obracun proracuna za 2008. bez rasprave te onaj o polugodišnjem punjenju proracuna (24 za i deset suzdržanih) pri cemu su vrlo aktivni bili opozicijski vijecnici Ladonje.

Plinija Cuccurina ne bi cudilo da do kraja ove godine bude uprihodovano 15-ak milijuna kuna manje od poreza na dohodak u odnosu na isto lanjsko razdoblje, i to bez daljnjeg pogoršanja gospodarske situacije. Založio se za racionalizaciju u javnom sektoru i predložio niz mjera, pa i da se razgovara o objedinjavanju javne nabave uredskog materijala za Županiju, gradove i opcine.

- Županijska uprava mora biti primjer štednje, porucio je Ivo Uccio Miletic iz Ladonje, dok je IDS-ovac Tedi Chiavalon iznova odnos države prema Istarskoj županiji nazvao «više nego macehinskim», spominjuci brojne nule za potpore koje su s državom bile dogovorene, ali u prvih šest mjeseci nije isplacena ni lipa.

- U debeloj smo recesiji, potvrdio je zamjenik župana Vedran Grubišic navodeci da je u prva tri mjeseca 2009. bez radnog mjesta ostalo 3.200 osoba, dok ih je 1.200 više na Zavodu za zapošljavanje ako se usporedi razdoblje od svibnja lanjske do svibnja ove godine. Izvoz iz Istre manji je za 40 posto, a uvoz za 32 posto, dok je broj turista manji za šest posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, te je broj nocenja smanjen za tri posto.


Podijeli: Facebook Twiter