Grubišić kandidat za splitsko-dalmatinskog župana

Ivan Grubišić (G. Mehkek/CROPIX)
Ivan Grubišić (G. Mehkek/CROPIX)

Nezavisni zastupnik Ivan Grubišić najavio je danas da će se kandidirati za splitsko-dalmatinskog župana na lokalnim izborima u svibnju, a predsjednik Županijskog odbora SDP-a Arsen Bauk najavio je moguću potporu Grubišićevoj kandidaturi.

"Bio sam župnik 50 godina, županija je proširena župa, a župan je više kao neki župnik, ali ne u pastoralnom smislu, nego odgovoran za konkretan život građana županije", objasnio je svoju odluku Ivan Grubišić u emisiji "Oporbeni zarez" Hrvatskoga radija. Poručio je kako se ne boji izazova i da će učiniti sve što može da se u Splitsko-dalmatinskoj županiji bolje živi.

Dodao je da će se za župana kandidirati samo ako se njegov Savez za građansku i etičku Hrvatsku bude složio s njegovim razmišljanjem. "Ako Senat Saveza odluči nešto drugo i bude zahtijevao da to prihvatim, to ću i učiniti", poručio je Grubišić.

Na pitanje kako će pobijediti HDZ, koji već 20 godina vlada Splitsko-dalmatinskom županijom, Grubišić je odgovorio da će sve ovisiti o volji birača. Dodao je kako se nada da će borba za dužnost župana biti korektna te je istaknuo da se on neće služiti negativnom retorikom.

Na pitanje o suradnji sa SDP-om i HNS-om, odgovorio je da je stajalište Saveza za građansku i etičku Hrvatsku kako nema političkoga i ideološkog koaliranja s bilo kojom strankom.

Građanima Splita zahvalio je na potpori koju mu, po anketama, daju te je poručio: "Dosta sam razmišljao i mislim da bi pozicija gradonačelnika Splita u teškim okolnostima u kojima se grad nalazi zahtijevala mlađu i sposobniju snagu nego što sam to ja pa sam odlučio uzeti lakši križ jer i u županiji stojim dobro."

Predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Arsen Bauk potvrdio je danas kasno poslijepodne za Radio Split mogućnost da SDP podupre Grubišićevu kandidaturu za župana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter