Grubišić: Hrvatsko društvo podijeljeno mržnjom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezavisni zastupnik Ivan Grubišić izjavio je danas da je hrvatsko društvo podijeljeno nepodnošljivom mržnjom i isključivošću unutar ideoloških grupacija.

Na političkoj sceni vladaju depresivnost i apstinencija od izlaska na izbore, rekao je na konferenciji za novinare i dodao da je na djelu kriza demokracije i demokratskog sustava.

Pozivajući građane da iziđu na izbore Grubišić je rekao da njegov Savez za građansku i etičku Hrvatsku neće koalirati ni u drugom krugu niti nakon izbora. Surađivat će međutim, kako je rekao, na programima i projektima od općeg interesa.  

Po njegovom mišljenju trebalo bi smanjiti i racionalizirati državnu administraciju te smanjiti broj saborskih zastupnika koje, kako je rekao, nije briga za opće dobro.

„Hrvatska je u nezavidnom položaju, svrstana među pet europskih zemalja s negativnim trendovima i ne vidim naznake izlaska iz krize, poručio je Grubišić.

Ustvrdio je i da bi se iz krize izišlo ako bi se velike političke stranke odlučile na strukturalne promjene. „Treba dokinuti političke i institucionalne privilegije, rekao je i dodao da se godišnje 8,5 milijuna kuna troši na privilegirane mirovine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter