Grožnjanu Zeleni cvijet, Fažani i Kamenjaku Plavi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grožnjan je osvojio Zeleni cvijet, odnosno prvo mjesto u kategoriji uredenih mjesta do pet tisuca stanovnika na kongresu Dani hrvatskog turizma koji je u Šibeniku poceo u cetvrtak, a završava u subotu. Posebno priznanje Plavi cvijet za najveci pomak u uredenju mjesta dobila je Fažana dok je premanturski rt Kamenjak osvojio Plavi cvijet u kategoriji pojedinacnih elemenata i to za turisticku ponudu ili zanimljivost.

U akciji Djelatnik godine - Covjek kljuc uspjeha u turizmu 2011. nagrade su dodijeljene i nekolicini Istrana: Vesni Batel, djelatnici pulske Zracne luke u kategoriji djelatnika u zracnom prometu, Sonji Juricic iz labinskog Jedinstva u kategoriji prodavac, Lori Luketa Dagostin iz labinskog 1. Maja u kategoriji hortikulturni djelatnik te Diegu Fuchsu iz Riviera Adria Hotel Zagreb-Porec u kategoriji spasilac na plažama i bazenima.

Nagrade Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske televizije u akciji Turisticki cvijet - kvaliteta za Hrvatsku takoder su otišle i u Istru. Posebno priznanje za najbolju marinu u kategoriji do 250 vezova dobila je Marina Vrsar. U kategoriji malih kampova do 300 osoba priznanje je dobio rovinjski kamp Ulika, a u kategoriji velikih kampova kapaciteta za više od 1.501 osobe priznanje je dobio fažanski kamp Bi-Village.



Posebno priznanje za višegodišnju kvalitetu u kategoriji najboljih malih hotela na Jadranu dobio je Hotel San Rocco u Brtonigli. U kategoriji najboljih hotela Jadrana s cetiri zvjezdice drugo mjesto je osvojio hotel Sol Garden Istra u Umagu, a u kategoriji s tri zvjezdice drugo mjesto je otišlo u Porec hotelu Mediteran dok je trece osvojio rovinjski hotel Park.

Posebno priznanje za kvalitetu i raznovrsnost ugostiteljsko-turisticke ponude na ruralnim prostorima hrvatskog priobalja dobilo je turisticko seljacko gospodarstvo obitelji Radovic iz Šumbera, opcina Sv. Nedjelja. Novigradski hotel Maestral dobio je nagradu i priznanje za najbolji gradski wellness. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter