Grožnjanski jazz školarci gostovali u Kranju

ana Stergulec, Ivar Križić, Antun Profeta, Anna Keller i Vid Jamnik na nastupu u Kranju
ana Stergulec, Ivar Križić, Antun Profeta, Anna Keller i Vid Jamnik na nastupu u Kranju

Dugogodišnje prijateljstvo Grožnjana i Kranja, koje su davno započeli hrvatski bard jazza Boško Petrović i renomirani slovenski jazz gitarist Primož Grašič, nastavlja se, a suradnja je okrunjena koncertnim gostovanjem polaznika grožnjanske Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži. Njih desetak nastupilo je na terasi kranjske caffe galerije Pungert, u sklopu festivala Jazz kamp Kranj, koji se odvija paralelno uz jazz školu u Kranju.

Tradicionalno, koncert su prigodnim govorima otvorili grožnjanski načelnik Rino Duniš i kranjski župan Mohor Bogataj te voditelji grožnjanske i kranjske jazz škole Neven Frangeš i Gregor Grašič. Pred brojnom publikom zasvirali su pak polaznici grožnjanske jazz škole - saksofonistica Anna Keller, pijanisti Lana Stergulec i Sandi Čakalo, pjevačica Martina Brnetić, kontrabasist Ivar Križić, basistica Tea Tidić, bubnjar Antun Profeta i Jerko Jurin, a s njima su nastupili i nekadašnji polaznici Ljetne jazz škole HGM-a koji se danas profesionalno bave glazbom - učenik Boška Petrovića vibrafonist Vid Jamnik te saksofonist Andreas Marinello.

Pred brojnom publikom koncert su otvorili Petrovićevom skladbom "Green Lobster's Dream", a u više od dva sata koncertnog programa predstavili su brojne jazz standarde, poput "There Will Never Be Another You", "Shulie a Bop" i druge, u kojima su pokazali da vrlo dobro plivaju u jazz vodama. Nakon službenog završetka koncerta, grožnjanski jazz školarci pridružili su se kranjskim na jam sessionu u obližnjoj Hiši Layer. (J. MOJCA)


Podijeli: Facebook Twiter