Grožnjan: Završni koncert velike glazbene obitelji

Nastupili i combo sastavi (V. HABEREITER)
Nastupili i combo sastavi (V. HABEREITER)

Jedan od najvećih koncerata na Balwan cityu i festivala Jazz is back - BP! sinoć su održali polaznici 15. međunarodne ljetne jazz akademije. Bila je to završna večer na kojoj su mladi glazbenici iz cijelog svijeta pokazali jazz i blues dionice uvježbane na svojim instrumentima i suočili se s brojnom i obrazovanom publikom. Tijekom dva tjedna rada u Grožnjanu stekli su razna nova iskustva i puno pozitivne energije koju su prenijeli i na koncertu - i još jednom potvrdili Grožnjan kao svjetsko mjesto susreta glazbene mladeži.

Ovu veliku glazbenu obitelj u dva tjedna akademije vodilo je 11 renomiranih mentora iz Austrije, SAD-a, Švedske i Hrvatske, svi redom poznati i priznati glazbenici koji su bili puni hvale za svoje učenike. Među mentorima bio je i Sigi Feigl, poznati austrijski dirigent koji je osim big bendova na akademiji vodio i radionicu combo sastava koji su se također predstavili na koncertu. A s pozornice čuli su se zvuci trubača, trombonista, saksofonista, gitarista i drugih, uz pjevače ili tijekom solo nastupa.

Koncert je počeo izvedbom skladbi "Nutville" i "Sky dive" za puhače, a završio skladbom "Superstition" Stewieja Wondera. Ovime je spušten zastor nad jubilarnim, 15. izdanjem ljetne jazz akademije, a glazbeni momenti u gradu umjetnika nastavit će se dogodine. (V. HABEREITER)

 


Podijeli: Facebook Twiter