Grožnjan proslavio Dan opcine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velika svecanost uprilicena je u petak navecer u Grožnjanu povodom proslave Dana opcine i mjesnih patrona sv. Vida, Modesta i Krešencija. Glavni dogadaj bila je dodjela zahvalnica zaslužnim mještanima i tvrtkama, a dobili su ih ove godine vina Deškovic, bivši župnik Don Luka Pranjic, Glazbeni tecaj Grožnjan i procelnik za proracun i financije talijanske regije Veneto Roberto Ciambetti. Nagrade su im urucili predsjednik Vijeca Claudio Stocovaz i nacelnik Rino Duniš.

Prije toga nacelnik je procitao izvještaj o ucinjenom u protekloj godini, napomenuvši da Grožnjan ima status Svjetskog centra susreta mladih, clan je svjetske federacije glazbene mladeži, medunarodne udruge vina, mediteranske udruge maslinovog ulja i mnogih drugih europskih i svjetskih organizacija u kulturi.

Kontinuirano se radi na izgradnji krupne infrastrukture i na brojnim drugim projektima, poput obnove srednjovjekovnog gradica Završja. Grožnjanci, kazao je Duniš, traže asfaltiranje županijske ceste Grožnjan - Ponte Porton, koja je nakon otvaranja državne ceste za Novigrad postala glavni prioritet.



Apelirao je na resorno ministarstvo da i u prijedlogu novog zakona predvidi prodaju poljoprivrednog zemljišta, istaknuo da je potrebnu zgradu Bastije preurediti konacno u hotel, te po tko zna koji put rekao da Turisticka zajednica teško funkcionira zbog nedostatka prihoda od boravišne pristojbe.

Medu gostima bili su generalni konzul Italije u Rijeci Renato Cianfarani, (grado)nacelnici Bujštine te istarski župan Ivan Jakovcic koji je pred mnogobrojnim gostima na sjednici rekao da je Grožnjan jedan od simbola Istre, koji je u posljednja dva desetljeca mnogo napravio i napredovao. Grožnjan ima sjajne šanse za buducnost, unutrašnjoj Istre danas je puna privilegija.

Za glazbeni ugodaj na svecanosti bile su zadužene vokalna skupina Lipa i ucenice - pjevacice Cristina Antonac i Mikaela Brozolo, te Goran Griff i Arlen na terasi Belveder, gdje je nakon toga uprilicena bogata zakuska. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter