Grožnjan otpisao 298 tisuća kuna potraživanja

Grožnjan (M. MIJOŠEK)
Grožnjan (M. MIJOŠEK)

Claudio Stocovaz, načelnik Općine Grožnjan, je krajem prosinca donio odluku da otpiše 298 tisuća kuna potraživanja, a u skladu s pravnim mišljenjem odvjetnika Darija Čehića iz Poreča. Tvrtki Vinetum d.o.o. otpisao je 103 tisuća kune nenaplaćenog komunalnog doprinosa. Riječ je o tvrtki u vlasništvu Luciana Boscardina iz Italije koju je Trgovački sud, po službenoj dužnosti, izbrisao 31. prosinca 2015. iz Sudskog registra temeljem članka 70. Zakona o sudskog registru.

Pored toga, općinski načelnik je trojici fizičkih osoba također otpisao nenaplaćen komunalni doprinos. Riječ je o Roku Banu, Sabrini Gregorić i Dejanu Pertiću. Njihov se pojedinačni dug kreće od 55 do 70 tisuća kuna. Otpis je izvršio na temelju potvrde Istarske županije da je gore navedenim dužnicima obustavljen postupak izdavanja građevinske dozvole.

Drugoj petorici dužnika je načelnik otpisao 4.700 kuna poreza na kuće za odmor. Iznos od 526 do 913 kuna su dugovali: Marino Jugovac, Alisa Papengut, Antun i Marija Radzira i Emilija Simić Dodoja. Najviše je dugovala Marija Šeme Baričević - 1.680 kuna. Načelnik je obrazložio svoju odluku riječima da se otpis vrši na temelju analize prikupljenih dokumenata iz kojih je vidljivo da su potraživanja neosnovana. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter