Grožnjan: Moćan zvuk orkestra

(T. TIDIĆ)
(T. TIDIĆ)

Moćan zvuk svojstven big bandovima zagospodario je u ponedjeljak grožnjanskom pozornicom Balwan City, gdje je u sklopu 13. Jazz is Back! BP festivala nastupio JM World Jazz Orchestra predvođen dirigentom Sigijem Feiglom. Ovoga puta orkestar se predstavio uz solista - slavnog američkog trombonista Luisa Bonillu.

Usprkos vjetrovitom vremenu koncert je bio dobro posjećen, a JM World Jazz Orchesta je priredio odličan koncert ispunjen jazz standardima u sjajnim aranžmanima, a posebno su zanimljive improvizirane dionice brojnih solista, članova ovog big banda.

Trombonist Luis Bonilla pak je temperamentnom izvedbom doveo atmosferu do usijanja te uz pratnju moćne zvučne kulise JM World Jazz Orchestra izveo skladbe "Up Jump Spring", "My Shining Hour", "Gregory's Here", "Never Let Me Go" s kulminacijom u skladbi "Caravan" gdje je Bonilla pokazao impresivne izvođačke mogućnosti na trombonu, imitiravši razne zvukove, na što je pak publika orkestar i solistu ispratila vrlo dugim i glasnim aplauzom.

JM World Jazz Orchestra svoju premijeru imao je u Grožnjanu gdje je i nastao, nastavlja turneju koncertom u Izoli. U utorak je na programu festivala Jazz is Back! BP koncert harmonikaša Simonea Zanchinija i Ratko Zjača Quarteta. Početak koncerta je u 21.30 sati, a ulaz je besplatan. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter