Grožnjan i Kranj povezani jazzom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grožnjanski festival Jazz is Back! BP ove godine bilježi svoje četrnaesto izdanje, a paralelno s festivalom održava se i Ljetna jazz akademija Hrvatske glazbene mladeži. Festival i škola poveznice su između Grožnjana i Kranja – već niz godina grožnjanski i kranjski festival i škola surađuju kroz razmjenu i koncertno gostovanje profesora, pa je tako u sklopu festivala Jazz is Back! BP u Grožnjanu nastupio sastav Undercover band, sastavljen od polaznika Jazz kampa Kranj.

Ovo gostovanje bio je povod i za susret dvaju načelnika, grožnjanskog načelnika Claudia Stocovza i kranjskog župana Mohora Bogotaja. Koncertnu večer prigodnim govorima otvorili su voditelji dvaju jazz škola Neven Frangeš i Gregor Grašič, a Undercover band je pak predstavio repertoar jazz standarda kao i pop hitova te su i rasplesali dio grožnjanske publike.

U subotu je na programu festivala Jazz is Back! BP koncert «Senior Service», gdje će nastupiti mentori Ljetne jazz akademije HGM-a, a u nedjelju je koncert Miro Kadoić Quarteta. Početak koncerata je u 21.30 sati, a ulaz je besplatan. (Napisala i snimila T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter