Gromacin "Crnac" oduševio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlicna predstava «Crnac» Tatjane Gromace, u režiji Tomija Janežica, iz produkcije rijeckog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, oznacila je program druge veceri 10. Medunarodnog festivala komornog teatra «Zlatni lav». Veliki interes publike za festival, koji u Umagu traje do 5. srpnja, potvrdilo je i ponovno rasprodano gledalište i zlatnolavska atmosfera u kazališnoj dvorani. Publika je predstavu nagradila višeminutnim aplauzom i ocijenila s 4,58. Tako je «Crnac», oznacen kao roman u kazališnim skicama, zauzeo drugo mjesto iza predstave «Radio and Juliet».

«Crnac», je, dakle, «prošao s pet». Peticu mu je dao - priznao je jucer na okruglom stolu kada je gost bio redatelj Janežic – i Igor Jurakic, ucenik cetvrtog razreda umaške Osnovne škole. Njega je glumica Jelena Lopatic (koja je u «Crncu» bila Ona i pronijela pozornicom nevjerojatnu glumacku energiju, rast i zrelost) izabrala iz gledališta i uvrstila u uigrani, glumacki ansambl jedinstvenog daha. Igor se na pozornici snašao odlicno, dobio pohvale i zasluženi pljesak.

- Ova predstava me potpuno iznenadila i u životu nisam radio ništa slicno, kazao je Janežic. A, njegovo djelo svakako je izniman kazališni dogadaj. Iskreno se nadamo da ce «Crnca» nakon Pazina, gdje je vec uprizoren, i Umaga, vidjeti i pulska publika. (B. C. J.)

Više citajte u tiskanom izdanju od 29. lipnja


Podijeli: Facebook Twiter