Grom udario u dom za starije, cetvero poginulih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri su osobe poginule, a 16 ih je ozlijedeno u požaru koji je oko 13.30 sati uzrokovao udar groma u privatnom domu za starije i nemocne osobe u Bjelovaru, doznaje se u bjelovarskoj policiji.

Grom je udario u obiteljsku kucu u Ulici Ozane Kotorske u kojoj je i dom za starije i nemocne osobe te je uzrokovao požar.

U policiji zasad ne znaju jesu li poginuli šticenici doma ili zaposlenici, a medu ozlijedenima ima i teže stradalih.

Iz bjelovarskog Centra 112 izvijestili su da imaju dojavu da je ozlijedeno 11 osoba te da su u bjelovarskoj Opcoj bolnici u koju su, kažu u policiji, prevezeni svi šticenici uništenog doma.

Mediji su objavili neslužbeni podatak da je u trenutku kad je buknuo požar u domu bilo 20-ak osoba. U policiji kažu da ce se više znati nakon ocevida.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je veceras u bjelovarskoj bolnici ozlijedene te izrazila duboku sucut obiteljima cetvero poginulih.



Kosor je ozlijedenima  zaželjela da što prije ozdrave i dodala da bude li potrebno, nece izostati Vladina pomoc.

"Obaviještena sam da rezultati istrage još nisu ni približno gotovi, tako da o uzrocima nesrece još ne možemo govoriti", rekla je Kosor novinarima.

 "Inzistirat cemo na brzoj istrazi, zahtijevat cu da vidimo što se dogodilo i vjerujem da cemo vec sutra znati više. Pustimo strucnjake da rade svoj posao", rekla je Kosor nakon posjeta bolnici te je pohvalila sve hitne i službe spašavanja za brz i ucinkovit rad.

Premijerka je zatim u pratnji ministara Damira Bajsa, ?ure Popijaca i Branka Bacica te nekih bjelovarskih saborskih zastupnika posjetila i mjesto nesrece gdje je ocevid u tijeku.

U Opcoj bolnici u Bjelovaru od predstojnika kirurškog odjela Darka Košcaka doznaje se da je svih 16 preživjelih šticenika doma smješteno u bolnici i da su izvan životne opasnosti.

Jedanaest je smješteno na internom odjelu, cetiri na kirurgiji i jedan na neurologiji. Po jednu pacijenticu, doznaje se, došao je sin, a zbog težih ozljeda jedna je prevezena u Zagreb na lijecenje.

Doznaje se i da je vlasnica obiteljske kuce u kojoj je nalazio dom za starije tu ustanovu nedavno otvorila, da je slicnu ustanovu imala na drugoj adresi te da je šticenike premjestila sa stare lokacije u novi prostor gdje je danas izbio požar.


Podijeli: Facebook Twiter