"Grofica Marica" uz čari rovinjske "spike i kužine"


Već čitav niz godina u red rovinjskih ljetnih događanja, koja se iščekuju s nestrpljenjem iz više razloga (tajnost imena izvođača, kvaliteta programa i estradno-glumačka iznenađenja i imena, kao i samo mjesto održavanja - otvorene i pitoreskne pozornice otoka Sv. Andrija) jest i manifestacija Turističke zajednice grada Rovinja koja se odvija pod dirigentskom, umjetničkom i izvođačkom palicom rovinjskog baritona Ronalda Brausa.

Članove Opere B.B.

I dok se proteklih sezona manifestacija "Ronald Braus i gosti" odvijala po provjerenoj formuli red pjesme, recitala, glume, poezije i revija u kojima je ipak, pored jedne glavne zvijezde (a sjetit ćemo se tu velikih imena - od Tereze Kesovije, Radojke Šverko, Ljupke Dimitrovske, preko Ane Štefok, Mirka Cetinskog, Ksenije Erker i mnogih drugih estradnih imena) bila i pod pojačanim svjetlom kamera, ove se godine teško, zapravo nemoguće osvrnuti na jedno jedino ime. Braus je, naime, u Rovinj doveo "Groficu Maricu", što znači mnogobrojne članove Opere B.B.  Uz 11 pjevača/glumaca (Ljiljana Čokljat, Nikša Radovanović, Branka Tkalčić,  Nenad Tudaković, Davor Ljubić, Blanka Tkalčić, Nada Abrus, Velimir Čokljat, Andrea Solomun, Dejan Jakovljević i Ronard Braus) na terasi dvorca Huetterott oduševio je Gudački ansambl Maesto Orchestra i solo violina Antun Stašić.

Oduševljena publika

Operetu, za koju su libreto napisali Julius Brammmer i Alfred Grunswald, za rovinjsku je prigodu Braus duhovito prilagodio, unoseći pri tom čari rovinjske "spike i kužine". Upravo, upadice, dakako poznate većini publike, koje se referiraju na poznate ulice, događaje, situacije pa i ljude iz Rovinja, čitavoj su predstavi, inače atraktivno kostimiranoj, dali dodatni šarm, a i glasan smijeh više. No, istaknimo i da opereti "Grofica Marica" (riječ je o grofici koja slavi svoje zaruke a mladoženju nema…odnosno "izmišljeni" se ipak pojavljuje…) ne nedostaje ni smijeha, ni odlične glume. "Grofica Marica", sa svom je svojom ekipom sretno uplovila u lučicu otoka Sv. Andrija, i kako to obično na operetama i biva u kompletnoj izvedbi oduševila mnogobrojnu publiku. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter