Grofelnik u NY Arts magazinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski likovni umjetnik Goran Grofelnik krajem prošle godine izlagao je u njujorškoj galeriji Broadway u istoimenoj cetvrti. Tim se povodom Grofelnik, poznat kao Grof, predstavio s dvije slike u sklopu manifestacije Global art projects kuratora Abrahama Lubelskog, koji je okupio internacionalnu ekipu umjetnika u kojoj se našao i pulski autor.

Tako su osim njujorške promocije odjeci njegovog izlaganja zabilježeni u casopisu NY ARTS Magazine koji je na svoje stranice uvrstio reprodukciju njegovog rada "Prostorni rascjep" iz 2004. godine. Osim njega, Grofelnik je izložio i rad "Spirale, valjci i štipaljke" u akriliku i spreju na platnu, a o kojima magazin piše sljedece: "Osnovna ideja je slikanje sjena i postizanje jednostavne vizualne komunikacije s gledateljima. Crno-bijeli kontrasti izvedeni su pomocu matrica, ali i tradicionalnog slikarskog kista. Autor želi potaknuti gledateljevu znatiželju, kao što želi da radovi induciraju asocijativnu analiticku kontemplaciju", zapisano je u magazinu.

Naime, ovaj prestižni magazin nakladnika Abrahama Lubelskog izlazi kontinuirano od 1995. godine, a objavljuje se kvartalno, odnosno cetiri puta godišnje, sukladno godišnjim dobima, a cilj mu je predstaviti likovna dogadanja u New Yorku i okolici. Tu su recenzije, razgovori, osvrti i kritike aktualne likovne produkcije vezane za "meku kulturnog života istocne obale SAD-a", ali i šire.

Prisjetimo se, galeristi su prošle godine osobno kontaktirali Grofelnika vidjevši radove na njegovim web-stranicama. Kako autor kaže, skupna izložba bila je dobar povod da preleti Atlantik i dogovori samostalnu izložbu koja ce se, ukoliko sve bude išlo po planu, realizirati tijekom tekuce godine.


Podijeli: Facebook Twiter