Groblje u mraku zbog pregorene žarulje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novo groblje u Raklju blagdan Svih svetih docekalo je u mraku, tvrde tamošnji mještani te dodaju da se ista situacija ponavlja vec drugu godinu zaredom. Vele da je mjesto slabo ili nikako osvijetljeno i da žele bolju javnu rasvjetu. Još je pocetkom rujna na aktualnom satu marcanskog vijeca HSU-ovac Andelo Valic postavio pitanje javne rasvjete u Raklju koja se, kako je tada rekao, stalno gasi prilikom jaceg nevremena te zapitao nacelnika Marijana Kostešica što ce poduzeti u vezi sa slabije osvijetljenim dijelovima naselja.

Nacelnik je tada odgovorio da se rasvjeta gasi zbog udara gromova te da ce taj problem biti riješen zamjenom trafostanice koja je pak u nadležnosti HEP-a. Napomenuo je da ce se pojedine svjetiljke gasiti jer ih je previše. Naime, pojasnio je tada nacelnik, negdje ih je premalo, a negdje previše te su i racuni sve veci. Je li mrak na rakljanskom groblju rezultat štednje opcinskog novca?

"Ne radi se ni o kakvoj štednji. Na lampadini na groblju najvjerojatnije je pregorjela žarulja, no nas nitko o tome nije obavijestio, stoga nismo znali, a samim time nismo ni mogli riješiti problem", rekao je Kostešic pomalo ogorcen jer mještani prvo nazovu Glas Istre, a tek kasnije pokušavaju s Opcinom riješiti problem. Kazao je da ce na rakljansko groblje uputiti djelatnike službe za održavanje koji ce riješiti eventualni problem oko rasvjete. Naveo je da je rješavanje sustava rasvjete malo komplicirano s obzirom na to da je mreža HEP-ova, a rasvjeta opcinska.


Podijeli: Facebook Twiter