Grob Harryja Pottera mamac za turiste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grob britanskog vojnika Harryja Pottera postao je turisticka atrakcija u izraelskom gradu Ramli.

Harry Potter bio je britanski vojnik koji je poginuo 1939, a otkako je J. K. Rowling napisala sagu o malom carobnjaku istog imena, grob je postao omiljeno odredište turista.

Iako u Ramli ne vode evidenciju o tome koliko turista posjeti grob britanskog vojnika cije je ime proslavio junak iz knjige, turisticki vodici tvrde da je brojka iz godine u godinu sve veca.

"On nema veze s Harryjem Potterom kojeg znamo iz knjiga i filmova, ali ocito je da se to ime dobro podaje", rekao je jedan turisticki vodic koji kaže da je na grob doveo vec desetke grupa.

Vojnik Harry Potter roden je u blizini Birminghama, a 1938. postao je clan britanske vojske. Krajem te godine stigao je u Palestinu koja je bila pod engleskom upravom, a ubijen je 1939. u napadu oružane bande.

Potter je poginuo s 18 godina iako na njegovom nadgrobnom spomeniku netocno piše da je živio godinu dana duže, a sve zbog toga što je, kad se prijavljivao u vojsku, lagao o svojoj starosti.

U gradu kažu da su se turisti prije pet godina poceli raspitivati za njegov grob, a pocetkom ove godine to se mjesto našlo i na listi gradskih turistickih atrakcija.


Podijeli: Facebook Twiter