Grmoja: SDP je odbio i Most, mogu se predomisliti do utorka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja rekao je u subotu da je SDP odbijanjem njihova prijedloga o nestranačkom premijeru i trojnoj Vladi - odbio i Most, koji će mu do utorka dati šansu da se predomisli u slučaju da Mostov prijedlog prihvati HDZ.

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović izjavio je ranije da to što je SDP-ov Glavni odbor neodrživom ocijenio mogućnost tripartitnog saveza s HDZ-om i Mostom, ne znači da su odbili Most.

No, Grmoja je u izjavi Hini rekao da je SDP odbio oba Mostova prijedloga, o nestranačkom premijeru i trojnoj Vladi, i da je samim time odbio i Most.

- Mi ćemo sada pričekati odgovor HDZ-a i ako ta stranka zauzme stav poput SDP-a, onda neka te dvije stranke nađu modalitet za izlazak iz ove pat-pozicije. A ako HDZ prihvati Mostove prijedloge, nastavit ćemo razgovore s njima s time da SDP najdalje do utorka, kada imamo Nacionalno vijeće, može promijeniti svoju odluku, rekao je Grmoja te dodao da im drže otvorena vrata.

Vezano uz Milanovićevu izjavu da će Most sam rezimirati tko ih je stvarno odbio, tko ih je ponizio, tko ih je pokušao likvidirati, tko ruši u njihovim sredinama, Grmoja je rekao da nisu mislili da bilo tko iz redova HDZ-a i SDP-a tko ima veze s kriminalom bude blizu Vladi, a kamoli u Vladi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter